Faglig profil og job - Bachelor i farmaci – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Farmaci > Faglig profil og job

Faglig profil og job

Profil

En farmaceut er samfundets lægemiddelekspert.

Som farmaceutstuderende er lægemidler omdrejningspunkt for dine fag. Kurserne inddeles i kemiske og biologiske fag samt farmacifag, som fx omhandler lægemiddelformulering, -fremstilling og -anvendelse. Du lærer om udvikling, produktion, kvalitetssikring, afprøvning, anvendelse, registrering af og rådgivning om lægemidler - dvs. alle trin i lægemiddeludviklingsprocessen.

Din faglige profil består af en koncentration af kemiske og biologiske fag kombineret med specifikke farmaceutiske og samfundsrelaterede fag. Farmaceutuddannelsen er altså bred, og du kan forme den, så du bliver ekspert inden for lige præcis den del, der interesserer dig allermest. Læs mere om kurserne og uddannelsens opbygning.

Jobmuligheder

Bacheloruddannelsen i farmaci sigter primært mod videreuddannelse, altså en kandidatuddannelse inden for det sundhedsvidenskabelige eller naturvidenskabelige område.

Farmaceuter er pga. deres solide og brede kendskab til lægemidler eftertragtede på arbejdsmarkedet. Der er lav ledighed og høje indkomster. Den seneste dimittendundersøgelse viser, at 32% af dimittenderne allerede har sikret sig et job, inden de har afsluttet kandidatuddannelsen.

Lægemiddelindustrien er Danmarks største eksportvare. De fleste farmaceuter arbejder i medicinal- og biotekindustrien. 65% af de farmaceuter, der er uddannet inden for de seneste ti år, er ansat i industrien, 15% arbejder på apotekerne, mens de resterende 20% er offentligt ansatte.

Kort fortalt, så arbejder farmaceuter fx i den farmaceutiske industri, i medicoindustrien, i Lægemiddelstyrelsen, på private apoteker, i regionerne på sygehusene, på Statens Serum Institut, på uddannelsesinstitutionerne som forskere og undervisere.

Læs mere om, hvor færdiguddannede farmaceuter arbejder.