Adgangskrav og optagelse - Bachelor i fødevarevidenskab – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Fødevarer og ernæring > Adgangskrav og optagelse

Adgangskrav og optagelse

Du kan søge om optagelse på bacheloruddannelsen fødevarer og ernæring via kvote 1 og kvote 2. 

  • Kvote 2 – ansøgningsfrist: 15. marts kl. 12 
  • Kvote 1 – ansøgningsfrist: 5. juli kl. 12

Læs KU's ansøgningsregler, før du søger om optagelse. 

Adgangskrav

For at blive optaget på bacheloruddannelsen fødevarer og ernæring skal du opfylde følgende adgangskrav:

  • Adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus) eller adgangseksamen til ingeniøruddannelserne med mindst 6,0 i gennemsnit (kun kvote 2)
  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik A
  • En af følgende kombinationer:
    • Fysik B og Kemi B
    • Fysik B og Bioteknologi A
    • Kemi B og Geovidenskab A

Alle fag skal være bestået. Du skal opfylde alle adgangskrav, uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2.

Læs om supplering, hvis du ikke opfylder adgangskravene.

Tidligere studerende eller studerende nu? 

Har du studeret på en videregående uddannelse efter din gymnasiale uddannelse? Se om du skal søge om optagelse via optagelse.dk eller indskrivning via fakultetet.

Sådan vurderer vi din ansøgning

kvote 1 vurderer vi din ansøgning på baggrund af karaktergennemsnittet fra din adgangsgivende eksamen. I kvote 2 vurderer vi på baggrund af 7 vurderingskriterier, blandt andet uddannelsesaktiviteter og erhvervserfaring. Du skal opfylde alle adgangskrav uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2. 

90% af studiepladserne tilbydes i kvote 1 og 10% af studiepladserne tilbydes i kvote 2.