Spørgsmål og svar (FAQ) - Bachelor i jura – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Jura > Spørgsmål og svar (FAQ)

Spørgsmål og svar om studiet - jura

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår primært på seminarhold med omkring 30 studerende. Som udgangspunkt følger du det samme hold gennem hele din bacheloruddannelse. Der er altid mindst to timers sammenhængende undervisning, og du forventes at deltage aktivt.

Udover undervisningen på seminarhold er der i alle fag enkelte forelæsninger, der bruges til at introducere nye større fagområder.

Læs mere om undervisningen.

Kan du specialisere dig?

Når du har afsluttet de obligatoriske fag på bacheloruddannelsen, kan du specialisere dig via en række forskellige valgfag.

Bacheloruddannelsen består primært af obligatoriske juridiske fag. På 3. studieår har du dog mulighed for at vælge en række valgfag og dermed tone din uddannelse i en bestemt retning. Undervejs på uddannelsen har du blandt andet mulighed for at vælge fag på andre universiteter i Danmark og i udlandet og dermed få en mere tværfaglig eller international profil.   

Vælger du at fortsætte på en af de juridiske kandidatuddannelser efter endt bacheloruddannelse, vil du få yderligere mulighed for at specialisere dig i en bestemt retning.

Hvad koster bøgerne?
Du skal regne med at bruge omkring 3.500 kr. på bøger hvert semester. Du kan købe bøger både på nettet og i fysiske butikker. Flere steder tilbyder boghandlerne bogpakker med rabatordninger. Der er stor forskel på, hvad bogpakkerne indeholder, og hvad de koster. Det kan være en god ide at bruge lidt tid på at finde den bogpakke, der passer til dit behov.

Når du begynder på studiet, vil du få nærmere information om køb af bøger, priser, og hvor du finder dem.

Kan man have arbejde ved siden af studiet?
Bacheloruddannelsen i Jura er tilrettelagt på fuld tid, og i nogle perioder skal du forvente at bruge mere end fuldtid - for eksempel i perioden op til eksamen.

På 1. studieår fraråder vi derfor, at du har et studiejob, da det tager tid og er krævende at komme godt igang med studiet. Har du brug for en indtægt ved siden af din SU, så begræns gerne din ugentlige arbejdstid til maksimalt 10 timer.

Fra 2. studieår er der mange, som vælger at finde et studiejob. Der er gode muligheder for at finde studierelevant arbejde hos advokatkontorer, de offentlige myndigheder og i større private virksomheder.