Studiemiljø - Bachelor i jura – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Jura > Studiemiljø

Studiemiljøet på jura

På jurastudiet har du gode muligheder for at engagere dig i et aktivt studiemiljø. I studiestarten møder du vores tutorer. De har udarbejdet et studiestartsforløb for dig, som ruster dig til jurastudiet.

Søndre Campus

I foråret 2017 flytter Det Juridiske Fakultet til Søndre Campus. Campusområdet deler fakultetet med Det Humanistiske og Det Teologiske Fakultet.

Fakultetets placering på Søndre Campus - centralt lige ved Islands Brygge Metro

Med flytningen samler Det Juridiske Fakultet for første gang studerende, forskere og undervisere, studie- og undervisningsmiljø og administration under ét og samme tag. Sammen skal studerende og medarbejdere i  den kommende tid skabe et levende forsknings- og undervisningsmiljø i helt nye rammer. 

På Søndre Campus møder du undervisningslokaler med helt nyt inventar, og du har mulighed for at vælge mellem forskellige former for læsepladser, alt efter om du skal mødes med din studiegruppe eller fordybe dig i læsestof. En gruppe studerende er netop nu ved at stable en studenterdreven cafe på benene, Cafe Culpa. Den får til huse i et område på mere end 300 m2, som designes med udgangspunkt i de studerendes behov og ønsker.

I arbejdet med at skabe et fælles studiemiljø på Søndre Campus, deltager studenterorganisationerne aktivt. Fakultetet har rigtig mange forskellige studenterorganisationer, som det er muligt at engagere sig i. Organisationerne arrangerer også debataftener, virksomhedsbesøg, fester, middage og seminarer.

I fakultetets bygning er der et stort atrium (med vindeltrappe) og videnscenter, hvor du finder bibliotek og informationsspecialister, lounge- og caféområde, læsesal, individuelle læsepladser, gruppelæsepladser, grupperum og arbejdspladser til op til 200 specialestuderende. Undervisningsfaciliteterne har helt nyt inventar, og der er gårdhaver og tagterasser.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.