Studiestart på jura – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Jura > Studiemiljø > Studiestart på jura

Studiestart på jura

Vælger du at søge optagelse på jura og bliver optaget på studiet, vil du have god tid til at forberede dig på studiestarten. Takker du ja til studiepladsen, får du kort tid efter adgang til KUnet, der er universitetets intranet. På KUnet kan du blandt andet læse om Introugen på jura, studiestarten, dine fag på 1. studieår, hvordan du finder vej til undervisningen og meget mere.

Introugen på jura

Den første uge på jura kaldes Introugen. Introugen ligger placeret i ugen op til 1. september (uge 35). I introugen er der skemalagte aktiviteter fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 9.00 – 16.00. Fredag er der desuden arrangeret en velkomstfest for alle nye studerende.

Introugen har til formål at ruste dig til livet som studerende på Københavns Universitet og på jura. I introugen og i starten af din uddannelse bliver du og dine medstuderende fulgt af en gruppe ældre studerende, tutorer. De vil altid stå klar til at hjælpe dig, hvis du har et spørgsmål.

I Introugen vil tutorerne blandt andet vise dig rundt på campusområdet, fortælle om hvad det vil sige at være jurastuderende, og hvordan du forbereder dig til din første undervisning. Du vil møde den studiegruppe, som du skal arbejde sammen med på 1. studieår og studiegruppens vejleder, der er en ældre studerende. Herudover vil du også møde studie- og karrierevejledere, undervisere på jura samt nogle af de virksomheder og organisationer, der ansætter jurister. Endelig får du praktisk information, der er vigtig at vide for at komme godt i gang med din uddannelse.

Introtur i uge 36 eller uge 38

Tutorerne inviterer på vegne af fakultetet dig og dine medstuderende på en introtur (hyttetur) i enten uge 36 eller 38. Om du skal afsted i uge 36 eller uge 38 får du mere information om, hvis du bliver optaget på jurauddannelsen. Introturen forløber over en weekend, og der er særlig fokus på, at du lærer de andre nye studerende på dit hold og i din studiegruppe at kende. På introturen har tutorerne planlagt aktiviteter, hvor der er plads til alle – og det er ofte her grundstenen til både venskaber og faglige fællesskaber bliver lagt.

Du tilmelder dig introturen hos dine tutorer i løbet af introugen.  

Studieforberedende kurser

I gennem hele 1. semester har du og dit hold tilknytning til en gruppevejleder. En gruppevejleder er en studerende, der er længere i sit studieforløb – typisk på 2. eller 3. studieår. Gruppevejlederen har til opgave at hjælpe dig og dine medstuderende i studiegruppen godt i gang med studiet og støtte jer i forhold til de udfordringer, I møder som gruppe og som ny studerende.

Din første undervisning starter i uge 36.

Undervisningen starter i ugen efter Introugen. Det vil sige i uge 36. Der vil være forberedelse allerede til første undervisningsgang. Der er derfor afsat tid i Introugen til, at du kan forberede dig til din første undervisningsuge, men du må også forvente, at du skal bruge tid på at forberede dig på egen hånd - eller eventuelt sammen med din studiegruppe – i dagene efter Introugen. Du får mere information om forberedelse til uge 36 i Introugen.

Læs mere om dine første fag på siden Undervisning og opbygning.

Find al information på studiestartssiderne

Studiestartssiderne er der, hvor vi har samlet den vigtigste information om de første uger på uddannelsen.