Bachelor i kemi – Københavns Universitet

Bacheloruddannelsen i kemi på Københavns Universitet

Bachelor i kemi

Verden står over for enorme udfordringer. Fremtidens problemer spænder fra globalt klima til personlig sundhed. Fra forurening over energimangel til ressourceknaphed. Med en uddannelse i kemi lærer du at levere løsninger.

"Jeg blev første gang fanget af kemi, fordi jeg opdagede hvor kreativt det er. Man leger, får gode idéer og ændrer sit molekyle. Og pludselig har man lavet et perfekt lægemiddel.

Trine Christensen, 28 år,

læser kemi på tredje år

Vi tilbyder en fleksibel, udfordrende og inspirerende kemiuddannelse, som ruster dig til at løse nogle af klodens største problemer. Som kemiker skaber du helt nye brændstoffer, kunststoffer, medicin og materialer. Du kan forbedre de eksisterende og analysere, hvordan de vil opføre sig, hvis de slipper ud i naturen.


Leder, opfinder, underviser. Det kan du blive

Som uddannet kemiker kan du arbejde som leder, forsker og udvikler. Styre enhver form for laboratorium. Offentligt såvel som privat. I Danmark som i udlandet. Du kan undervise på universitet og gymnasium, rådgive i den offentlige administration.Eller du kan starte din egen virksomhed med de indsigter du tilegner dig på Kemiuddannelsen.

Sammensæt kemiuddannelsen  efter dit eget hoved, eller specialiser dig i:

Læs mere om uddannelsens faglige profil

Valgfrihed

Du kan skræddersy din uddannelse ved at vælge kurser fra andre Natur- og Biovidenskabelige fag, eller fra resten af tilbuddene på Københavns Universitet. Se kurser på Kursusdatabasen.