Bolig og økonomi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Bacheloruddannelser > Studieliv > Bolig og økonomi

Bolig og økonomi

Kan det hænge økonomisk sammen, hvis du er studerende på SU og har egen bolig? Ja, det kan det, men det bliver lidt lettere, hvis I er flere om at dele huslejen og udgifterne.

Vil du studere i København og have egen bolig, er det godt at være ude i god tid. Som studerende kan du søge et kollegieværelse eller investere i egen lejlighed, men der er mange andre måder at bo på i København.

Læs også: Find en ungdomsbolig - Københavns kommunes boligguide.

Kollegier og ungdomsboliger

I ungdomsboliger og på kollegier bor du blandt andre studerende. Ungdomsboligerne er lidt mere private end kollegierne, og der er ofte mere plads. Til gengæld kan de også være vanskeligere at få tildelt. Begge boligformer skal du søge om via Centralindstillingsudvalget eller Kollegeriernes kontor.

Andelsbolig eller ejerlejlighed

Vil du have mere privatliv, kan du investere i en andelsbolig eller ejerlejlighed, eller du kan dele lejligheden med en anden og halvere udgiften. Boligpriserne afhænger af, hvor i København du vil bo. Med en halv times transport til og fra universitetet kan du hurtigere finde et sted at bo og til en billigere husleje, end hvis du bor centralt i København.

Din økonomi

De fleste studerende modtager SU, og nogle vælger at arbejde ved siden af for at have flere penge at råde over. Københavns Universitet anbefaler, at du arbejder maks. 15 timer om ugen, for at du kan koncentrere dig nok om dit studie. 

Som ny studerende får du tilsendt et studiekort. Kortet giver dig studierabat ved køb af bl.a. bøger, kompendier og computer (oftest 10%). Du kan også få rabat i en række fitnesscentre, museer og andre lokaliteter i København og omegn.

Udgift til bøger

Udgiften til bøger er forholdsvis stor og varierer fra uddannelse til uddannelse. Det kan være en god idé, at købe bøgerne brugte, for på nogle uddannelser sniger beløbet sig helt op på 4000 kr. pr. semester. Det er derfor også en god idé at købe bøgerne undervejs, så udgiften spredes henover året.

Du kan kontakte uddannelsen eller spørge til Åbent Hus, hvis du vil vide, hvor mange penge du kan forvente at bruge på bøger ved studiestart.