Hvor svært er det? – Københavns Universitet

Hvor svært er det?

Mange, når de starter på en uddannelse, har aldrig oplevet en forelæsning før eller læst tekster af den art, du møder på universitetet. Som helt ny studerende skal du derfor indstille dig på, at du starter på et noget højere niveau, end du er vant til  og at du måske ikke forstår så meget, som du gerne vil i begyndelsen.

Her fortæller de studerende fra filmen om deres første oplevelser med fagligheden på Københavns Universitet.

Hvad har overrasket dig mest?

”Jeg blev overrasket over, hvor meget der egentlig interesserer mig, og hvor hurtigt man tilpasser sig det faglige niveau. Vi læste nogle tekster, hvor jeg ikke forstod et ord, men så læste jeg dem to måneder efter, og så forstod jeg det hele. Det synes jeg var helt sindssygt at tænke over, hvor enormt hurtigt man kommer ind i materialet." 

Asger, filosofi, første år

Hvad kom bag på dig?

"At vi skulle læse over 100 sider til første gang! Jeg var meget overvældet, men jeg fandt også ud af, at det kunne jeg godt. Jeg tror gerne, at jeg ville have vidst, at man skal dedikere så meget tid til sit studie."

Flavio, samfundsvidenskab, andet år

Hvordan oplevede du de første engelske tekster? 

"Jeg syntes, at det var rigtig svært at vænne mig til at læse faglitteratur på engelsk. Men så allerede efter 3-4 måneder tog jeg mig selv i  ikke at tænke over, at jeg læste på engelsk. Så det kom ret meget af sig selv."

Helene, antropologi, andet år