Guide til et godt studievalg – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Et godt studievalg > Guide til et godt stud...

Guide til et godt studievalg

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Det er der rigtig mange, der oplever, og det kan være svært at blive helt sikker. Her er et par råd til hvordan du kan kvalificere dit valg.

Først og fremmest handler det om, at se på dig selv. Hvad er vigtigt for dig, når du skal vælge uddannelse? Hvad interesserer dig? Hvad motiverer dig? Hvordan kan du bedst lide at arbejde?

Dernæst kan du undersøge de studieretninger du interesserer dig for. Både på nettet, hvor du kan læse om uddannelserne, se vores film og følge os på Instagram og Facebook. Eller ved at tage ud og besøge uddannelsen, fx til Åbent Hus eller som studerende for en dag, hvor du møder studerende og studievejledere.

5 spørgsmål til uddannelsen, før du sender din ansøgning

Find ud af hvordan man studerer på uddannelsen. Hvordan er undervisningsformen? Hvordan er det faglige niveau? Skal du arbejde meget sammen med andre? Hvor meget læser man alene? Hvad kræves der for at klare det?

Hav tålmodighed med dig selv

Når du så er startet på en uddannelse, er det vigtigt at have tålmodighed. Det tager tid at komme ind i et studie og knække koden for, hvordan lige præcis du skal studere for at klare dig igennem. Og husk, det vil altid være dele, som du bedre kan lide end andre. Skulle det alligevel blive hårdt, så er der både medstuderende og studievejledere, som kan hjælpe dig til at finde nogle gode løsninger.

Tvivl er en naturlig del er at vælge, men ved at søge information og tænke over hvad du selv er god til, kan du øge sandsynligheden for, at du vælger rigtigt.