Job og karriere – Københavns Universitet

Job og karriere

Når du studerer på Københavns Universitet, er det en stor fordel, at universitetet ligger i hovedstaden. Her er mange relevante studiejobs, praktikpladser og virksomheder, som du kan samarbejde med, når du skriver opgave. Alt det du laver i din studietid er med til at forme din videre karriere.

Du kan læse om jobmuligheder for under uddannelsen, når du klikker på "Faglig profil og job".

Hvad kan jeg blive?

Ikke alle uddannelser fører til et specifikt job, mange job har arbejdstitler, der ikke rigtigt siger noget om jobbet. Men her, kan du også komme til at arbejde med det, der interesserer dig. Se filmen og hør hvordan dine kompetencer fra universitetet åbner for muligheder på jobmarkedet.

KU’ere instagrammer om deres job

Hver uge kan du få nye eksempler på, hvad du kan blive med en uddannelse fra Københavns Universitet. På Instagram.com/kukarriere kommer du med på job, og hører ugens instagrammer fortælle om, hvad han eller hun laver i løbet af ugen. Du kan også stille spørgsmål, hvis du vil vide, hvordan de er endt i netop det job, eller hvis du kan bruge et godt råd fra en tidligere studerende.

Stil spørgsmål

Du kan få meget viden om job og uddannelse ved at spørge dem, du kender, der allerede er på arbejdsmarkedet. Prøv fx at spørge, hvad de laver på deres arbejde. Hvilke opgaver løser de? Hvad er de uddannet som? Er de glade for deres job? Er der noget, de hellere vil arbejde med? De fleste voksne kan lide at fortælle om sig selv. Så prøv at spørge dem du møder, om hvad de egentlig laver på deres arbejde.

Læs jobannoncer

Du kan også læse et par jobannoncer igennem. Find fx ud af, hvad man laver, når man er konsulent, rådgiver eller projektleder. Undersøg, om der er forskel på det, man laver i det offentlige og i det private. Start fx på KU's jobportal karriere.ku.dk, hvor virksomhederne søger praktikanter, studentermedarbejdere og færdiguddannede kandidater.