Studievalg - hvor skal jeg starte? – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Dit studievalg > Studievalg - hvor skal...

Studievalg - hvor skal jeg starte?

Der er mange uddannelser at vælge mellem på universitetet og andre steder og det kan være svært at lægge sig helt fast på en. Det er et vigtigt valg, og det er helt normalt, at det tager lidt tid.

En god idé er starte med at snævre feltet af mulige uddannelser ind, ved at kortlægge dine interesser. Hvilke fag kunne du bedst lide på din gymnasiale uddannelse? Er der noget du er særligt god til, som du gerne ville kunne bruge på din uddannelse? Eller noget du ikke er så god til, som du gerne vil lære?

Du kan også tage udgangspunkt i den type job, du gerne vil have, eller en bestemt måde at arbejde på. Vil du for eksempel gerne have et arbejde med skiftende vagter eller foretrækker du faste arbejdstider?

Kig også på hvordan de forskellige uddannelser er bygget op og om det er en form, der tiltaler dig. Kan du bedst lide at arbejde i grupper eller foretrækker du at studere alene?

Prøv også at gå et spadestik dybere i det, du allerede ved. Mange siger til mig, at de gerne vil arbejde med mennesker, men tænk engang over hvad det helt praktisk betyder. Hvilken slags mennesker? Hvad skal du lave sammen med dem? Og hvor tænker du, at det skal foregå henne?

Tal også med andre om hvilke uddannelser de er i gang med, hvad de synes om det og hvor det kan føre dem hen. Endelig kan du tage et kig på vores interessehjul - der kan du arbejde dig ind mod specifikke studier, ved at vælge hvilke generelle områder, der interesserer dig.

Ved at svare på den slags spørgsmål, kan du stille og roligt tegne et billede af hvad det er du gerne vil og hvilken vej du gerne vil gå. Og så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os i studievejledningen, hvor vi gerne hjælper dig på vej mod dit drømmestudie.