Studieophold i udlandet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Tandplejer (professionsbachelor) > Udlandsophold

Udveksling i udlandet

I løbet af din uddannelse har du mulighed for at søge studieophold ved en udenlandsk institution, der uddanner tandplejere. Du har mulighed for at rejse ud på udveksling i løbet af 2. eller 3. studieår.

Et studieophold i udlandet giver dig mulighed for at lære en anden tandplejeruddannelse at kende. Du får indsigt i en anden kultur, og udlandsopholdet vil bidrage til at udvide dit faglige netværk. Afhængigt af udvekslingssted har opholdet i udlandet en varighed af 1-3 måneder.

Som tandplejestuderende er du en del af SKT - Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere. SKT har for tiden studenter- og lærerudvekslinger med tandplejeruddannelserne i henholdsvis Stockholm, Oslo, Bern, New York og Amsterdam. Vi arbejder på at udvide netværket af samarbejdspartnere i udlandet.

I en del tilfælde vil det være muligt at søge om tilskud til rejseudgifter og ophold gennem de internationale mobilitetsstøtteordninger Nordplus og Leonardo (Sokrates/Erasmus) programmet. Læs mere om dine muligheder på SKT's website (eksternt link).

Praktik

Du har også mulighed for at få international erfaring gennem et praktikophold i udlandet. På uddannelsens modul 8 og 12 er der indlagt 3 ugers ekstern praktik, hvor en del studerende vælger et studie-/praktikophold i et andet land.

Tidligere studerende har blandt andet været i Japan, USA, Ægypten og på Haiti. Den valgte klinik skal leve op til danske forhold, men der er rige muligheder for at komme i udlandspraktik. Udlandsophold i de almene praktikperioder er egenbetalte.

Du får meget mere at vide om udlandsophold på studiet.

Studerende fortæller om udlandsophold

Læs også tidligere tandplejerstuderendes erfaringer med udlandsophold.