Studiemiljø - Bachelor i teologi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Teologi > Studiemiljø

Studiemiljøet på teologi

I begyndelsen af 2017 samles alle studerende og medarbejdere ved Det Teologiske Fakultet i helt nye bygninger på Søndre Campus.
Søndre Campus ligger på Amager lige ved siden af Islands Brygge metrostation og er i dag hjemsted for størstedelen af Det Humanistiske Fakultet.

Flytningen til nye bygninger giver fine muligheder for at skabe gode og tidssvarende rammer for et godt studiemiljø og prioritere det fælles engagement i god uddannelse og forskning.

Blandt de bedste

Studiemiljøet på teologi er flere gange blevet vurderet som et af de bedste i universitetets målinger blandt de studerende. I dagligdagen bliver der skyllet adskillige kopper kaffe ned og taget mange interessante diskussioner. Mange fremhæver den varme og gode stemning. Når du bliver teologistuderende, giver dit studiekort dig adgang til fakultetet døgnet rundt, så du kan bruge bibliotek og læsepladser, når du vil. Om fredagen er der bar eller fest i den studenterdrevne café. I løbet af ugen er det muligt at deltage i foredrags-, sang- og debatarrangementer, som studerende ofte står for og deltager i.

På grund af fakultetets størrelse går ingen studerende op i årgange og hold. Man taler sammen på kryds og tværs, og fakultetet prioriterer kontakten mellem studerende og forskere højt. Man siger, at der ikke kan sættes to teologer i samme rum, uden at der opstår en interessant diskussion. Studiemiljøet på teologi bekræfter denne påstand.

Interview: Et godt studiemiljø er mange forskellige ting


Anders Martin Lauritsen er teologistuderende. Han er formand for det teologiske fagråd, medlem af studienævnet, diverse fagudvalg, tutoransvarlig samts studiestarts-koordinator.

Anders mener sagtens, man kan bidrage til et godt studiemiljø, uden man behøver at engagere sig i lige så mange råd og nævn som ham.

"Hvis man møder op i fredagsbaren eller deltager aktivt i undervisningen, så er man også med til at forbedre studiemiljøet. Det gør, at man kommer til at kende hinanden bedre, og så får man også automatisk lyst til at være på studiet".

For Anders er et godt studiemiljø mange forskellige ting: "Det er det helt nære, som at man kan tale med både medstuderende og undervisere. Men det er også, at der er mange foreninger og tilbud, så man kan lave ting sammen med sine medstuderende. Jeg oplever, at det at have nogen at sparre med gør, at man kommer nemmere igennem sit studie".

"På teologi kan man engagere sig aktivt på mange forskellige måder. På et tidspunkt var der nogle, der syntes, at vi manglede en filmklub, så nu har de stablet sådan en på benene. Man behøver ikke nødvendigvis sidde og terpe græske verber eller diskutere Luther".

"Mit engagement i studiemiljøet har gjort, at jeg har fået en større forståelse for sammenhængen i mit studie. Jeg har været nødt til at vide lidt om en masse ting. Det er en viden, som jeg ikke nødvendigvis havde opsøgt, hvis det ikke havde været for mit arbejde på studiet".

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.