BA fra anden dansk institution – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Kandidatuddannelser > Ansøgning og optagelse > BA fra anden dansk ins...

Bachelorer fra anden dansk uddannelsesinstitution

På KU byder vi hvert år velkommen til mange kandidatstuderende, som ikke tidligere har læst på KU. Det kan være studerende med en relevant bachelor fra et andet dansk universitet eller professionsbachelorer, som har valgt en akademisk overbygning.

Opfylder du adgangskravene?

Hvis du har en bachelor eller professionsbachelor fra en anden dansk uddannelsesinstitution, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den uddannelse, som du vil søge ind på. Det kan også være, at der er krav til særlige kurser, som skal være bestået for at kunne søge ind på en pågældende kandidatuddannelse. Du kan læse mere om adgangskravene under de enkelte kandidatuddannelser.

Kan professionsbachelorer også læse på KU?

På nogle kandidatuddannelser kan du blive optaget på baggrund af din professionsbachelor. Fx oprettede vi i 2015 en kandidatuddannelse i samfundsvidenskabelig jura, som henvender sig til professionsbachelorer. Vi udbyder også en sundhedsvidenskabelig kandidatuddannelse, som er målrettet dig, som har en professionsbachelor inden for fx sygepleje, ergo- og fysioterapi og ernæring og sundhed.

Se film med kandidatstuderende

Vil du vide mere om, hvordan det er at læse en kandidat på KU? 
Se film med studerende, som bl.a. fortæller om det at skifte fra et andet universitet eller uddannelsessted til KU og om studielivet som kandidatstuderende på KU.

Hvis du er i tvivl, om din bachelor eller professionsbachelor er adgangsgivende, så kan du kontakte studievejledningerne på de enkelte fakulteter.