Adgangskrav - Kandidat i biologi-bioteknologi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Biologi-bioteknologi > Adgangskrav

Adgangskrav

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse, eller er i gang med det sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i biologi-bioteknologi.

Du kan både søge om optagelse med en direkte adgangsgivende bacheloruddannelse eller en anden bacheloruddannelse, uanset hvilket universitet, du kommer fra.

Direkte adgangsgivende bacheloruddannelse

Hvis du har gennemført en af nedenstående bacheloruddannelser, opfylder du alle adgangskrav og har direkte adgang til at søge optagelse på kandidatuddannelsen i biologi-bioteknologi. Læs om frister og søg om optagelse her.

  • Biologi-bioteknologi fra Københavns Universitet (retskravsbachelor*)

*Som retskravsbachelor er du garanteret en studieplads, hvis du søger indenfor ansøgningsfristen ved førstkommende studiestart, efter du har bestået din bachelor.

Ansøgning med anden bacheloruddannelse

Har du en anden bacheloruddannelse skal du uploade ekstra dokumentation, så studienævnet kan vurdere, om du opfylder adgangskravene før vi kan tilbyde dig en studieplads. Læs om frister og søg om optagelse her.

Hvis du har en bachelorgrad i biologi, biokemi, bioteknologi, naturressourcer, molekylær biomedicin eller molekylær biologi fra Københavns Universitet eller et andet dansk eller internationalt universitet kan du blive optaget hvis din uddannelse indeholder følgende elementer: 

  • 15 ECTS-point inden for biologiske systemer (planter, dyr eller mikrobiologi)
  • 15 ECTS-point inden for biokemi/organisk kemi
  • 15 ECTS-point inden for bioteknologiske metoder
  • Samlet skal du have mindst 30 ECTS-point i kurser med eksperimentelle laboratorie øvelser.

Fakultetet kan desuden optage ansøgere, der efter en individuel faglig vurdering har uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med ovenstående krav.

Sprogkrav

Har du en nordisk bachelorgrad skal du have engelsk på minimum gymnasialt B-niveau.

Har du en ikke-nordisk bachelorgrad skal du kunne dokumentere engelskkundskaber. Du kan finde sprogkravene her.