Faglig profil og job - Kandidat i moderne kultur og kulturformidling – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Moderne kultur og kulturformidling > Faglig profil og job

Faglig profil og job

Den tværfaglige kandidatuddannelse i moderne kultur og kulturformidling fokuserer på udviklingen af vestlige kulturmønstre i tiden fra midten af det 19. århundrede og frem til i dag - kunstens placering i samfundet, kulturfænomener, strømninger og tendenser.

Emneområdet er den moderne, især vestlige, kultur fra 1850’erne til i dag og dennes politiske og institutionelle udfoldelsesbetingelser – i teori og i praksis. Samspillet mellem de forskellige kunstarter vægtes højt. Fx lyrikken og performancescenen, udvekslinger mellem installationskunst og lydkunst, internettet som medie for nye kunstneriske og politiske strategier eller spørgsmål vedrørende den offentlige plads, monumentet og den kollektive erindring.

Jobmuligheder

Kandidatuddannelsen opdyrker tre slags grundkompetencer: Historiske, teoretiske og kulturpolitiske. En kandidat i Moderne Kultur og Kulturformidling er kvalificeret til forskning, formidling og forvaltning inden for kunst og kultur. Færdige kandidater kan gennemføre en omfattende undersøgelse, formidle komplicerede problemstillinger, samt kortlægge et kulturpolitisk felt.

Uddannelsen har fokus på kulturmønstre, herunder kunstens placering i disse. Hermed giver uddannelsen viden om brede kulturelle sammenhænge og færdigheder i at analysere kunstværker og andre kulturelle fænomener i en kontekst, der kan være historisk, politisk, institutionel, antropologisk eller æstetisk.

Kandidaternes brede viden, skarpe analytiske kompetencer og evnen til at formidle dette åbner op for jobmuligheder indenfor det offentlige og de private dele af det danske og internationale kulturliv som konsulenter og kuratorer, forskere og formidlere, administratorer og iværksættere m.m. Med deres tværgående kendskab til kulturvidenskab og moderne kultur er de forberedt til at udvikle både jobfunktioner og erhvervsområder.

Figurerne til højre viser sektor, brancher og jobfunktioner for færdige kandidater i moderne kultur og kulturformidling, der deltog i kandidatundersøgelsen i 2013 på Det Humanistiske Fakultet på KU.

Læs også om forskning på faget eller undervisning og opbygning.