Planlæg din kandidatuddannelse

Når du beslutter dig for at søge ind på en kandidatuddannelse, er det vigtigt, at du samtidig gør dig nogle overvejelser om, hvad der skal ske undervejs i din uddannelse.

En kandidatuddannelse er normeret til to års studier (i nogle tilfælde 2½ år hvis du skal have et sidefag på et andet fakultet), og det er en god idé at lægge en studieplan fra start, så du har et overblik og ikke risikerer at misse deadlines. Læs om fristen for undervisningstilmelding her.

De muligheder du bør overveje, er:

  • Skal du have et gymnasiesidefag? Dette er kun muligt, hvis du læser et gymnasiefag som dit grundfag og har taget det gymnasierettede bachelortilvalg.
  • Skal du kombinere dit centrale fag med tilvalgskurser fra en anden uddannelse?
  • Vil du læse et semester i udlandet?
  • Vil du tage et projektorienteret forløb, hvor du får mulighed for at prøve dine kompetencer af i praksis på en arbejdsplads?
  • Hvilken type speciale har du lyst til at skrive?
  • Hvordan har du lyst til at engagere dig i det faglige og sociale studiemiljø?

Når du planlægger din uddannelse, bør du undersøge:

  • Hvilke kurser er obligatoriske, og hvornår udbydes de? Udbydes kurset kun enten efterår eller forår, er du nødt til at planlægge resten af uddannelsen rundt om det. Dette gælder også, hvis du er indskrevet på en gymnasierettet kandidatuddannelse og et kandidatsidefag. Du kan finde oplysningerne i din studieordning (link i boksen her på siden) og i kursusdatabasen.
  • Hvornår er fristen for at søge forhåndsgodkendelse, hvis du vil til udlandet eller læse kandidattilvalg på et andet universitet end KU.
  • Hvilke muligheder er der for projektorienteret forløb hos en virksomhed?
  • Hvornår skal du i gang med specialet? For at kunne skrive dit speciale i løbet af det 4. semester på uddannelsen, skal du i gang planlægningen allerede i 3. semester.

Øvelse

Læs din studieordning og brug dette skema til at lave en oversigt over de fire semestre på kandidatuddannelsen.

Kontakt studievejledningen på uddannelsen, hvis du har brug for hjælp til at planlægge kandidatuddannelsen.

Det første semester

Det er særligt vigtigt, at du hurtigt finder ud af, hvilke kurser du skal følge det første semester.

Start 1. september

Sammen med dit svar på din ansøgning om optagelse får du adgang til Københavns Universitets intranet, hvor du selv skal tilmelde dig dine kurser. Hvis du fortsætter direkte fra en bacheloruddannelse på Københavns Universitet, har du allerede adgang til systemet og kan tilmelde dig kurser på kandidatniveau, når du er på det afsluttende semester på din bacheloruddannelse.

Fristen for tilmelding til efterårets kurser er den første hverdag i juni.

Har du på dette tidspunkt ikke modtaget svar på din ansøgning om optagelse på kandidatuddannelsen, vil du blive kontaktet vedrørende dine tilmeldinger.

Start 1. februar

Fristen for at søge optagelse på en kandidatuddannelse med start 1. februar, ligger samtidig med, at undervisningstilmeldingen til forårets kurser åbner. Du kan derfor ikke være sikker på, at have fået tilsagn om optagelse på dette tidspunkt. Du vil derfor modtage information vedrørende undervisningstilmelding i forbindelse med din optagelse.

Hvis du fortsætter direkte fra en bacheloruddannelse på Københavns Universitet, har du allerede adgang til tilmeldingen via Københavns Universitets intranet og kan tilmelde dig kurser på kandidatniveau, når du er på det afsluttende semester på din bacheloruddannelse.

Fristen for tilmelding til forårets kurser er den første hverdag i december.