Optaget på den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura 2023

Københavns Universitet modtog i år 276 ansøgninger til 80 pladser på den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura. Der har altså været meget stor konkurrence om pladserne, og selv hvis du er kvalificeret, kan du godt have fået afslag på din ansøgning.

Sådan foregik behandlingen af din ansøgning

Uddannelsesservice på Det Juridiske Fakultet foretog en indledende vurdering af alle ansøgere og gennemgik alle bilag. Herefter foretog optagelsesudvalget for uddannelsen en helhedsvurdering af alle ansøgere med en adgangsgivende uddannelse, der havde indsendt den nødvendige dokumentation. Udvalget fik forelagt over 3  gange så mange ansøgninger, som der er ledige pladser.

Helhedsvurderingen blev lavet ud fra de kriterier der er opsat i tilfælde af flere ansøgere end pladser:

  • karaktergennemsnittet i den adgangsgivende uddannelse
  • relevant erhvervserfaring/relevant beskæftigelse
  • beskæftigelse inden for egen faglighed eller af juridisk karakter (heltids-, deltids- eller studiejob)
  • CV er opstillet korrekt,  er henvendt til, og viser kendskab til uddannelsen
  • frivilligt arbejde inden for eget felt eller af juridisk karakter
  • højskoleophold med samfundsvidenskabeligt/juridisk fokus
  • politisk aktivitet

Praktikforløb som led i skole eller uddannelsesforløb betragtes i vurderingen ikke som relevant.

Desuden har udvalget lagt vægt på at cand.soc. - uddannelsen har en faglig bredde på holdene, i forhold til særligt uddannelsesmæssig baggrund, men også erhvervsmæssig placering.

Optagelsesudvalget bestod af 2 videnskabelige medarbejdere tilknyttet uddannelsen, 2 studenterrepræsentanter og 1 administrativ medarbejder til understøttelse af arbejdet.

I helhedsvurderingen lagde optagelsesudvalget vægt på

  • at ansøger har opnået gode karakterer på den adgangsgivende uddannelse; særligt i de juridiske fag og/eller viser en positiv udvikling i karakterer.
  • at ansøger har relevant mindst 6 måneders erhvervsarbejde og/eller praktikophold inden for professionsfaglighed (udover dit obligatoriske praktikophold under din uddannelse), hvor du har haft mulighed for at beskæftige dig med jura.
  • at ansøgers aktiviteter igennem f.eks. frivilligt arbejde m.m. viser gode sociale kompetencer, medansvar og samarbejdsevner i forhold til at kunne fungere godt på cand.soc. i jura, hvor undervisningen er baseret på studiegrupper.
  • at ansøgers CV fremstår gennemarbejdet, velskrevet og målrettet uddannelsen

Vi har ikke mulighed for at give dig individuel feedback på vurderingen af din ansøgning, ligesom det ikke er muligt at træffe optagelsesudvalget.

Hvad gør du nu?

Vil du have overblik over dine muligheder eller inspiration til de næste skridt, kan du kontakte  Studie- og Karrierevejledningen på Det Juridiske Fakultet.