Gode spørgsmål til Åbent Hus – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Åbent Hus 2019 > Hvad er Åbent Hus? > Gode spørgsmål til Åbe...

Gode spørgsmål til Åbent Hus

Få mere ud af dit  Åbent Hus-besøg: Forbered dig inden. Du når nemlig meget længere i dit studievalg, hvis du gør det. Ved du ikke hvilke uddannelser, du vil besøge, så prøv en tur i interessehjulet

5-trins-guide: Vær nysgerrig og udforskende

•  1

Start med en plus/minus-liste

Én for hver af de uddannelser, der interesserer dig. Gå de næste step igennem og skriv de spørgsmål ned undervejs, som du ikke kan finde svar på. Vi har lavet en plus/minus-liste til dig.

•  2

Læs først om uddannelsen

Hvad er fokus i denne uddannelse? Spørg dig selv: Hvad kan jeg lide? Hvad synes jeg mindre godt om? Skriv det på plus/minus-listen.

•  3

Gå et spadestik dybere

Læs under 'Undervisning og opbygning'. Hvilke fag får du på uddannelsen? Hvad skriver de om fagene i studieordningen? Hvordan er undervisningen? Er der forelæsninger, klasseundervisning, gruppearbejde, selvstudie eller øvelser? Skriv ned under plus og minus, og hvad du mangler at vide.

•  4

Job og karriere

Undersøg jobmulighederne under 'Faglig profil og job'. Hvilke brancher arbejder de færdiguddannede i? Hvordan er et akademisk arbejdsmarked?  Udfyld også plus/minus-listen. Har du brug for at spørge om noget til Åbent Hus?

•  5

Studielivet

Se film og læs interviews. Hvad siger de studerende om universitetet? Og hvilke aktiviteter er der ud over studiet? Du kan også tage et smugkig fra undervisningen. Hvad overrasker dig, hvad vil du vide mere om? Fyld mere på plus/minus-listen.

Nu er du klar til Åbent Hus

Når du er færdig med din udforskning, er det tid til opsamling. Spørg dig selv:

• Hvilke spørgsmål mangler jeg svar på?
  • Hvilke forskelle og ligheder er der på de uddannelser, der interesserer mig?
  • Hvad vil jeg ellers gerne finde ud af på Åbent Hus?
  • Noter hvem du skal spørge om hvad. De studerende, en underviser eller en studievejleder?

Nu er du godt forberedt til Åbent Hus. Godt gået!