Anne kombinerer elitesport og studie

Anne læser på KU og kombinerer sin uddannelse med roning på eliteniveau. God planlægning, fleksible studierammer og kyndig vejledning gør det muligt for Anne at nå sine ambitioner på vandet og på universitetet.  

Se filmen med Anne og få gode råd om, hvordan du som elitesportsudøver kan kombinere din sport med en uddannelse på KU.

Gode råd til elitesportsudøvere om kombinationen af elitesport og studie

Anne har tre gode råd til dig, der som elitesportsudøver allerede læser på KU eller overvejer at læse på KU:

Tag sæsonplanen med og tal med en studievejleder

Studievejledere ved, hvor meget de enkelte kurser kræver. Det er nemmere at lave en studieplan, hvis du samtidig ved, hvad din sport kræver af dig i de forskellige semestre eller blokke.
Det kan være en god idé at tale med sin træner/sportschef og få en langsigtet plan. EM, VM eller OL kan nogle gange ændre på sæsonplanerne, og det er en god idé at have vendt de langsigtede studieplaner med studievejledningen.

Hold øje med eksamensformer og datoer

Det kan være svært at planlægge sig ud af store konkurrencer, der ligger samtidig med en eksamen. Det kan være en idé at se på eksamensformen og fx vælge et kursus, hvor eksamen afleveres på nettet, hvis man er meget væk eller i udlandet på eksamenstidspunktet.

Prøv at have en læsegruppe

Selv om det kan være svært at finde tid til en læsegruppe mellem forelæsninger og træning, kan det blive meget værdifuldt at have gode hjælpere på studiet, når man ikke selv kan være der. Man skal huske at "give tilbage" til gruppen, hvis man i en periode har været fokuseret på sporten, så gruppen kan mærke at man bidrager.