Et semester på KU? – Københavns Universitet

Et semester på KU?

Vil du studere et semester eller to på Københavns Universitet, mens du går på en anden dansk videregående uddannelse. Så kan du søge om at blive indskrevet som meritstuderende.

Studievejledning i Vejledning & Optagelse. Fotograf Jakob Dall

Hvad vil det sige at være meritstuderende?

Som meritstuderende er du indskrevet i en kortere periode fx et eller to semestre. Det kan være, du vil tage et sidefag, tage andre enkeltfag og tilvalgsstudier eller på anden måde være gæstestuderende på KU.

En meritstuderende er kort sagt en studerende, der tager et begrænset antal kurser eller semestre ved Københavns Universitet som led i sin igangværende videregående uddannelse.

Studerer du allerede på Københavns Universitet, kan du også søge om indskrivning som meritstuderende ved de andre fakulteter.

Kurser og fag du kan søge ind på

kurser.ku.dk kan du finde kursusudbud og information om kurserne på KU det indeværende og kommende semester.

Sådan søger du

For at studere et eller flere semestre på KU kræver det, at din hjemmeinstitution godkender et studieforløb som meritgivende i din uddannelse.

Derudover skal du kontakte det fakultet, der udbyder de fag eller kurser, du gerne vil indskrives på. Det er det enkelte fakultet, som beslutter, om du kan indskrives som meritstuderende.

På fakulteternes hjemmesider kan du finde mere information om indskrivning: