Afslag på jura

Kære kvote 2-ansøger til jura

Vi kunne desværre ikke tilbyde dig en studieplads i kvote 2 i år.

På jura modtog vi 797 ansøgninger til 78 kvote 2-pladser ved optagelsen 2019. Vi har derfor måttet give afslag til selv meget kvalificerede ansøgere.

Sådan vurderede vi din ansøgning i kvote 2
Vi foretog først en helhedsvurdering af din motiverede ansøgning og dine erfaringer på baggrund af syv kvote 2-kriterier. Denne vurdering foregik i Uddannelsesservice. De bedste ansøgninger forelagde vi et fagligt udvalg på uddannelsen, som foretog den endelige vurdering ud fra samme syv kriterier. Vi forelagde cirka tre gange så mange ansøgninger, som der var studiepladser på uddannelsen.

Dét lagde det faglige udvalg særligt vægt på i 2019

I den motiverede ansøgning:

  • om din ansøgning var klar, velformuleret og velstruktureret

  • om din motiverede ansøgning var målrettet i forhold til studiets opbygning, faglige indhold og undervisningsformer

  • om du formåede at fremhæve relevante uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer, der har betydning for dit studievalg af jura på Københavns Universitet.

I den samlede vurdering

  • om du har dele af forudgående juridiske studier som fx HA (Jur.) og socialrådgiveruddannelsen.

  • om du har relevant erhvervserfaring som fx politibetjent og advokatsekretær eller fra forsikringsbranchen og den finansielle sektor. Piccolinearbejde blev ikke vurderet ikke som relevant erhvervsarbejde, men kunne godt indgå som en del af den motiverede ansøgning.

  • om du har gode karakterer fra den adgangsgivende eksamen og anden videregående uddannelse. Karakterer i relevante fag blev især vægtet højt.

  • om du fortalte, hvordan dine relevante erfaringer ville gøre dig til en god studerende på jura og ikke kun beskrev indholdet i en aktivitet. Fx ved at skrive, hvordan en aktivitet har forbedret dine evner til at studere.

Personlige erfaringer og udfordringer fra retssystemet blev ikke betragtet som relevante. Generelle betragtninger om juraens rolle og KU’s fortræffeligheder som universitet vægtede ikke positivt.


Nye regler i kvote 2 fra næste år
Hvis du vil søge i kvote 2 igen i 2020, skal du ikke længere skrive en motiveret ansøgning og et CV.
Læs om de nye regler i kvote 2 fra 2020.


Vil du tale med en studievejleder?

Kontakt os her, hvis du vil snakke med en studievejleder og få inspiration til de næste skridt. 

Se svarene på de mest stillede spørgsmål lige nu.