Spørgsmål & svar om kvote 2
Hvis du har læst reglerne for kvote 2, og stadig mangler svar på dine spørgsmål, kan du måske finde svarene her.
Nej, du skal ikke længere skrive en motiveret ansøgning. Du skal heller ikke skrive et CV og dokumentere relevante aktiviteter. Du skal kun udfylde rubrikkerne i din ansøgning på optagelse.dk.
Fra 2020 skal du deltage i en kvote 2-prøve og et mundtligt eller skriftligt interview, når du søger i kvote 2.
Læs om optagelse i kvote 2 fra 2020.
Den enkelte uddannelse lægger vægt på, hvordan du klarer dig i kvote 2-prøven og til det skriftlige eller mundtlige interview. Dine prøveresultater og interviewbesvarelser bliver vurderet ud fra 6 kriterier.
To af kriterierne, "faglige færdigheder" og "formidlingsevne", er tilpasset den enkelte uddannelse. De øvrige fire er de samme for alle uddannelser.
Se kriterierne under uddannelsen.
Tag endelig kontakt til studievejlederne i Vejledning & Optagelse. Vi vil meget gerne vejlede dig om kvote 2.
De kvote 2-aktiviteter, som du har lavet til optagelse i 2019 eller tidligere, kan godt have betydning til kvote 2 optagelse fremadrettet. Det bliver dog på en anden på måde i 2020.
Nu skal du klare dig godt i kvote 2-prøven og det mundtlige eller skriftlige interview. Overvej derfor, hvordan dine tidligere erfaringer har givet dig kompetencer til klare dig godt på uddannelsen ud fra uddannelsens 6 kvote 2-kriterier.
Tænk også over, om dine erfaringer gør dig bedre i stand til at klare kvote 2-prøven.
Tag endelig kontakt til studievejlederne i Vejledning & Optagelse. Vi vil meget gerne vejlede dig om kvote 2 og hjælpe dig med overvejelser om dine tidligere indsamlede aktiviteter.
Nej det er ikke ligegyldigt, hvad du laver det næste år. Det kan sagtens være, at du kan lave noget, så du kan klare dig bedre i kvote 2-prøven og et skriftligt eller mundtligt interview.
Brug først tid på at sætte dig grundigt ind i optagelse i kvote 2. Tænk over, hvordan du bliver god til at klare kvote 2-prøven og et mundtligt eller skriftligt interview.
Sæt dig også ind i uddannelsens indhold og opbygning og se de 6 kriterier under uddannelsen. Overvej nu, om du skal forberede noget frem til 15. marts, og hvordan din plan skal se ud.
Tag endelig kontakt til studievejlederne i Vejledning & Optagelse. Vi vil meget gerne vejlede dig om kvote 2 og hjælpe dig med din plan.
Brug først tid på at sætte dig grundigt ind i optagelse i kvote 2. Tænk over, hvordan du bliver god til at klare kvote 2-prøven og et mundtligt eller skriftligt interview.
Sæt dig også ind i uddannelsens indhold og opbygning og find de uddybede kriterier under uddannelsen. Overvej nu, om du skal forberede noget frem til 15. marts, og hvordan skal din plan se ud.
Tag meget gerne kontakt til studievejledningen i Vejledning & Optagelse. Vi vil gerne vejlede dig om kvote 2 og din forberedelse. Se åbningstider.
Med kvote 2-prøven får KU en ny vurderingsform, hvor vi ser på dine prøveresultater og interviewbesvarelser ud fra 6 nye kriterier. Du skal derfor ikke længere samle relevant erfaring til et CV og til en motiveret ansøgning. Men det betyder ikke, at du ikke kan forberede dig. Det kan sagtens være, at du skal gøre noget, så du klarer dig bedre i kvote 2-prøven og et skriftligt eller mundtligt interview. Læs om optagelse i kvote 2.
Sæt dig godt ind i uddannelsens indhold og opbygning og find de uddybede kriterier under uddannelsen. Overvej nu, om du skal forberede noget frem til 15. marts 2020, og hvordan din plan skal se ud.
Tag meget gerne kontakt til studievejledningen i Vejledning & Optagelse. Vi vil gerne vejlede dig om kvote 2 og hjælpe dig med dine overvejelser.
Dine karakterer fra din adgangsgivende eksamen indgår i kvote 2-vurderingen, enten gennemsnittet, eller karakterer i specifikke fag (primært adgangskravene) eller begge dele.
Du skal ikke sende aktivitets- eller arbejdsgivererklæringer, kursus- eller højskolebeviser for dine relevante aktiviteter. Dokumentation for dine aktiviteter indgår ikke længere i kvote 2-vurderingen.
Du skal dog stadig uploade dokumentation for din adgangsgivende gymnasiale eksamen, suppleringsfag og evt. eksamensbevis fra videregående uddannelse til din ansøgning.
Læs mere optagelse i kvote 2, og se tjeklisten til din ansøgning.
Du adskiller dig fra de andre ansøgere med de resultater, du opnår i kvote 2-prøven og i dine besvarelser i det skriftlige eller mundtlige interview.
Nej, du skal ikke opfylde karakterkravet på 6,0 for at deltage i kvote 2-prøven. Men du skal opfylde alle de øvrige adgangskrav, eller markere på din ansøgning på optagelse.dk, at du supplerer før eller efter 5. juli (inden studiestart) .
Se mere om adgangskravene under uddannelsen.
Kvote 2-prøven er ikke den samme prøve som uniTEST’en på SDU.
Læs om kvote 2-prøven.
Ja, kvote 2-prøven er ens for alle. Men interviewet er rettet mod den enkelte uddannelse og dens fagområde.
Se under uddannelsen, om der er skriftligt eller mundtligt interview, og se de 6 kriterier uddannelsen lægger vægt på.
Der er mundtligt interview på antropologi, økonomi, veterinærmedicin og skov- og landskabsingeniør og tandplejer. De øvrige uddannelser på KU har skriftligt interview.