Se adgangskravene under den uddannelse, du vil søge om optagelse på.
Ansøgere fra Norden/EU/EØS eller internationale ansøgere (IB/EB/DIAP)
Hvis du vil søge om optagelse på Københavns Universitet, kan du søge om optagelse gennem to kvoter. Kvote 1 og kvote 2.
Du skal opfylde følgende krav:
- Alle adgangskrav til uddannelsen.
- En adgangsgivende eksamen
- med mindst 6,0 i gennemsnit (kun i kvote 1)*
- består KU's kvote 2-prøve (kun i kvote 2)
Hvis du har 6,0 i gennemsnit eller højere efter dit originale eksamensbevis er omregnet til det danske karaktersystem, bliver din ansøgning vurderet i kvote 1 og kvote 2. Hvis dit omregnede gennemsnit er 5,9 eller mindre, vil den kun blive vurderet i kvote 2. Læs mere om omregning af gennemsnit.
*På uddannelserne teologi og musikvidenskab er der ikke krav om et gennemsnit på 6,0.
Ansøgningsfrist 15. marts kl. 12.
Når du sender din ansøgning, søger du om optagelse både i kvote 1 og kvote 2. Hvis du opfylder alle adgangskravene, eller oplyser os om, at du supplerer, vil du blive inviteret til en kvote 2-prøve, som du derefter kan tilmelde dig på Mit KU. Hvis du består kvote 2-prøven med en score, der er høj nok til, at du går videre, bliver du senere inviteret til et mundtligt eller skriftligt interview.
Husk at tilmelde dig kvote 2-prøven, når du har modtaget invitationen på Mit KU, ellers kan du ikke blive vurderet i kvote 2.
Kvote 2-prøven og interviewet foregår på dansk. Du kan besvare spørgsmålene på dansk, svensk eller norsk med mindre, at det fremgår af spørgsmålet, at du skal benytte et bestemt sprog i din besvarelse.
I kvote 1 bliver ansøgere med højere karaktergennemsnit optaget før ansøgere med et lavere karaktergennemsnit. Det karaktergennemsnit, du som minimum skal have på dit eksamensbevis for at få en studieplads, kaldes adgangskvotienten. Vi kender ikke adgangskvotienten på forhånd, men den ligger ofte tæt på adgangskvotienten året før. På uddannelsen medicin var adgangskvotienten i 2020 på 10,6 (dansk skala) , og i 2019 var den 11,1.
Se adgangskvotienterne fra seneste optag.
De fleste eksamener kan omregnes til dansk karakterskala. Men kan din eksamen ikke omregnes til et gennemsnit på den danske skala, bliver din ansøgning kun vurderet i kvote 2.
Sådan beregner vi dit gennemsnit
Vi beregner dit gennemsnit ud fra dit første/dit originale eksamensbevis. I Danmark kan du ikke forbedre dit gennemsnit, så selvom du har forbedret din eksamen eller taget supplerende kurser, tæller vi det ikke med, når vi beregner dit gennemsnit. Du kan dog godt bruge de fag og niveauer, som du har bestået senere til at opfylde de specifikke adgangskrav.
Vi benytter Eksamenshåndbogen fra Uddannelses og forskningsstyrelsen, hvor du også selv kan se, hvad gennemsnittet fra dit første eksamensbevis svarer til på den danske skala.
Opfylder du adgangskravene?
Hver uddannelse har nogle specifikke adgangskrav, som du skal opfylde. Det drejer sig om bestemte fagniveauer, dvs. danske A-, B- og C-niveauer, som svarer til grund-, mellem- og højniveaufag. Det kan både være fag, som du havde i din gymnasiale uddannelse, men også i løbet af en eventuel universitetsuddannelse eller/og supplering.
Se adgangskravene under den enkelte uddannelse. Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav til uddannelsen, kan du supplere.
Du kan se, hvad dine fag og niveauer svarer til i det danske system nedenfor.
Omregning af eksamen, fag og niveauer
Vælg det land, din eksamen er fra.
For at du kan søge om optagelse på en uddannelse i Danmark, skal du have bestået en adgangsgivende eksamen. For ansøgere med en svensk eksamen vil det sige en 3-årig gymnasial eksamen eller tilsvarende.
Har du et eksamensbevis med högskoleförberedande examen eller et slutbetyg fra gymnasieskolan giver følgende programmer adgang til at søge i kvote 1 og kvote 2:
- Naturvetenskapsprogrammet (NA / NV)
- Samhällsvetenskapsprogrammet (SA / SP)
- Estetiska programmet (ES)
- Teknikprogrammet (TE)
- Ekonomiprogrammet (EK)
- Humanistiska programmet (HU)
- Programmer, der har betegnelsen "närliggande".
Programmer fra gymnasieskolan, der ikke er på listen ovenfor, giver kun adgang til at søge i kvote 2.
Bemærk: Examsbeviset eller slutbetyget skal være påført programbetegnelse og være udstedt på svensk.
Omregn dit gennemsnit og dine fag til dansk
Du kan sammenligne dine svenske fag og niveauer med adgangskravene til den uddannelse, du vil søge om optagelse på:
- Omregningstabel over fagniveauer
- Omregn dit karaktergennemsnit i Eksamenshåndbogen.
Bemærk: Omregningstabellerne opdateres i Eksamenshåndbogen hvert år i marts måned. Der kan derfor forekomme ændringer kort tid før ansøgningsfristen.
Dansk A
Undervisningssproget på Københavns Universitet er dansk. Derfor er Dansk A et adgangskrav til alle uddannelser. Alle elever i dansk gymnasieskole bliver undervist i dansk på A-niveau, det vil sige det højeste niveau. For dig, der søger om optagelse med en svensk eksamen, vil kravet om Dansk A normalt kunne erstattes med svensk på højeste niveau, det vil sige Svenska 3 eller Svenska B.
Vi kræver ingen danskprøve, da modersmålet svensk træder i stedet for dansk.
Hvis du ikke har svensk som dit modersmål, og har du bestået TISUS-testen, kan den bruges som dokumentation af, at du opfylder sprogkravet om danskkvalifikationer. Du skal desuden dokumentere, at du opfylder kravet om modersmål på højeste niveau. Læs mere om sprogkravet her.
Yderligere et sprog
På alle humanistiske uddannelser er der krav om ”Yderligere et sprog”. Det vil sige et ekstra sprog. Svenska opfylder ikke kravet om 'yderligere et sprog'. Du skal derfor både have svensk, engelsk og et ekstra sprog, hvis uddannelsen kræver det.
For at du kan søge om optagelse på en uddannelse i Danmark, skal du have bestået en adgangsgivende eksamen. For ansøgere med en norsk eksamen vil det sige, at du skal have generel studiekompetence ved en 3-årig studentereksamen fra videregående skole.
For at vi kan omregne dit norske gennemsnit til et dansk og vurdere dine norske fag, er det vigtigt, at du sender dit førstegangsvitnemål/Primærvitnemål.
Kvoteordning
På uddannelserne medicin, odontologi og veterinærmedicin er der en særlig kvoteordning, hvilket betyder, at der er et loft over, hvor mange norske ansøgere, vi kan optage. Adgangskvotienten for norske ansøgere til disse uddannelser, kan derfor være højere end adgangskvotienten for andre ansøgere.
Medicin: KU optager maks. 24 ansøgere, heraf 10 % i kvote 2 |
Odontologi: KU optager maks. 5 ansøgere, heraf 10 % i kvote 2 |
Veterinærmedicin: KU optager maks. 5 ansøgere, heraf 50 % i kvote 2 |
Omregn dit gennemsnit og dine fag til dansk
Du kan sammenligne dine norske fag og niveauer med adgangskravene til den uddannelse, du vil søge om optagelse på:
- Omregningstabel over fagniveauer
- Omregn dit karaktergennemsnit i Eksamenshåndbogen.
Bemærk: Omregningstabellerne opdateres i Eksamenshåndbogen hvert år i marts måned. Der kan derfor forekomme ændringer kort tid før ansøgningsfristen.
Dansk A
Undervisningssproget på Københavns Universitet er dansk. Derfor er Dansk A et adgangskrav til alle uddannelser. Alle elever i dansk gymnasieskole er undervist i dansk på A-niveau, dvs. det højeste niveau. For dig, der søger om optagelse med en norsk eksamen, vil kravet om Dansk A normalt kunne erstattes med norsk på højeste niveau, dvs. 3 års norsk (hovedmål, sidemål og muntlig).
Vi kræver ingen danskprøve, da modersmålet norsk træder i stedet for dansk.
Hvis du ikke har norsk som dit modersmål, men har bestået Bergenstesten med ”Godt bestått”, kan den bruges som dokumentation af, at du opfylder sprogkravet om danskkvalifikationer. Vi godtager også Norsk (Bokmål) som andrespråk, trinn 3 bestået med minimum C. Du skal desuden dokumentere, at du opfylder kravet om modersmål på højeste niveau. Læs mere om sprogkravet.
Yderligere et sprog
På alle humanistiske uddannelser er der krav om ”Yderligere et sprog”. Det vil sige et ekstra sprog. Norsk opfylder ikke kravet om 'yderligere et sprog'. Du skal derfor både have norsk, engelsk og et ekstra sprog, hvis uddannelsen kræver det.
For at du kan søge om optagelse på en uddannelse i Danmark, skal du have bestået en adgangsgivende eksamen. For finske ansøgere vil det sige en 3-årig gymnasial eksamen eller tilsvarende.
Har du et eksamensbevis (Ylioppilastutkintotodistus/studentexamensbetyg) og et afgangsbevis (lukion päättötodistus/avgångsbetyg från gymnasiet), giver følgende programmer adgang til at søge om optagelse:
Adgang til at søge om optagelse i kvote 1 og kvote 2
Ylioppilastutkintotodistus/studentexamensbetyg sammen med lukion päättötodistus/avgångsbetyg från gymnasiet
Kun adgang til at søge om optagelse i kvote 2
Tutkintotodistus/Ammatillinen perustutkinto (eksamensbevis/yrkesinriktat grundexamen)
Ammattitutkinto/yrkesexamen sammen med Erikoisammattitutkinto/specialyrkesexamen
Bemærk: Slutbetyget skal være påført programbetegnelse, og være udstedt på finsk eller eventuelt engelsk.
Omregn dit gennemsnit og dine fag til dansk
Du kan sammenligne dine finske fag og niveauer med adgangskravene til den uddannelse, du vil søge om optagelse på:
- Omregningstabel over fagniveauer
- Omregn dit karaktergennemsnit i Eksamenshåndbogen.
Bemærk: Omregningstabellerne opdateres i Eksamenshåndbogen hvert år i marts måned. Der kan derfor forekomme ændringer kort tid før ansøgningsfristen.
Dansk A
Undervisningssproget på Københavns Universitet er dansk. Derfor er Dansk A et adgangskrav til alle uddannelser. Alle elever i dansk gymnasieskole er undervist i dansk på A-niveau, dvs. det højeste niveau. For dig, der søger om optagelse med en finsk eksamen, vil kravet om Dansk A normalt kunne erstattes med svensk på højeste niveau fra din gymnasiale uddannelse.
Hvis du ikke har haft svensk i gymnasiet, skal du opfylde danskkvalifikationskravet. Du kan læse mere om sprogkravet her.
Yderligere et sprog
På alle humanistiske uddannelser er der krav om ”Yderligere et sprog”. Det vil sige et ekstra sprog. Det generelle undervisningssprog på din gymnasiale uddannelse opfylder ikke kravet om 'yderligere et sprog'.
Men var undervisningssproget svensk, samtidig med at du modtog undervisning i finsk på højeste gymnasiale niveau, kan finsk udgøre ’yderligere et sprog’. Var det generelle undervisningssprog finsk, kan du ikke bruge sproget som ’yderligere et sprog’.
For at du kan søge om optagelse på en uddannelse i Danmark, skal du have bestået en adgangsgivende eksamen. Med en eksamen fra Island vil det sige, at du skal have et 4-årigt Stúdentspróf med mindst 140 einingar / mellem 200 og 240 fein eller tilsvarende.
Bemærk: Kursuskoderne skal fremgå af eksamensbeviset for, at vi kan omregne dit fagniveau til danske A, B, C-niveauer.
Undervisningssproget på Københavns Universitet er dansk. Derfor er Dansk A et adgangskrav til alle uddannelser. Alle elever i dansk gymnasieskole er undervist i dansk på A-niveau, dvs. det højeste niveau.
Adgangskrav, fag og niveauer
Du kan sammenligne dine islandske fag og niveauer med de specifikke adgangskrav til den uddannelse, du vil søge om optagelse på:
Bemærk: Omregningstabellerne opdateres i Eksamenshåndbogen hvert år i marts måned. Der kan derfor forekomme ændringer kort tid før ansøgningsfristen.
Dansk A
For at opfylde sprogkravet dansk A, skal du have én af følgende kombinationer:
- bestået Islandsk A på det gymnasiale bevis + 9 eininger (Reform 1999)
- bestået Islandsk A på det gymnasiale bevis + 15 fein (Reform 2008)
Vi kræver ingen danskprøve, da dit modersmål, islandsk, træder i stedet for dansk.
Læs mere om sprogkravet her.
Yderligere et sprog
På alle humanistiske uddannelser er der krav om ”Yderligere et sprog”. Det vil sige et ekstra sprog. Islandsk opfylder ikke kravet om 'yderligere et sprog'. Du skal derfor både have Islandsk, engelsk og et ekstra sprog, hvis uddannelsen kræver det.
Du kan finde alle eksamener fra EU/EØS-landene i Eksamenshåndbogen, hvor du kan se, om din eksamen er adgangsgivende i kvote 1 og kvote 2.
Eksempler på gymnasiale eksamener, der giver adgang til Københavns Universitet:
England |
GCE Advanced level-eksaminer (A-level) i kombination med GCSE-eksaminer BTEC / National Certificate/National Diploma |
Estland |
Keskkooli Loputunnistus / Gümnaasiumi Loputunnistus + Riigieksamenitunnistus |
Frankrig |
Baccalauréat général |
Italien |
Esame di Stato conclusivo dei corsi di studio di istruzione secondaria superiore / Diploma di Maturitá |
Letland |
Atestäts par vispārējo vidëjo izglïtïbu / Atestäts par vidëjo izglïtïbu |
Litauen |
Brandos Atestatas (Maturita-bevis) |
Polen |
Swiadectwo Dojrzalosci / Matura + Swiadectwo Ukonczenia |
Rumænien |
Diploma de Bacalaureat |
Spanien |
Título de Bachiller/Bachillerato (Baccalaureate) |
Tyskland |
Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife (Abitur) / Zeugnis der Reife / Reifezeugnis |
Dansk A
Undervisningssproget på Københavns Universitet er dansk. Derfor er Dansk A et adgangskrav til alle uddannelser. Alle elever i dansk gymnasieskole bliver undervist i dansk på A-niveau, det vil sige det højeste niveau. Du skal altså beherske dansk på så højt et niveau, at du kan følge med i undervisningen på universitetet. Se, hvordan du opfylder Dansk A.
Yderligere et sprog (et ekstra sprog)
På alle humanistiske uddannelser er der krav om 'yderligere et sprog’. Det vil sige et sprog ud over Dansk A og Engelsk B. Dit modersmål fra din gymnasiale uddannelse kan i nogle tilfælde erstatte kravet om ’yderligere et sprog’. Det kan det, hvis du har læst det på højest mulige niveau.
Oversigt over EU- og EØS-lande
Vejledningen ovenfor gælder følgende lande:
Belgien, Bulgarien, Cypern (Sydlig græsk-cypriotisk del), Estland, , Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien og Nordirland, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Ansøgninger fra Schweiz vurderes efter samme regler. Vejledning for Finland, Norge, Island og Sverige står under det pågældende land.
IB, EB og DIAP
Søger du om optagelse samme år, som du afslutter din adgangsgivende eksamen, skal du give Københavns Universitet tilladelse til at hente dit IB Diploma i en online database. Du giver tilladelsen til din IB-koordinator senest 1. maj.
Institutionskode: 002600 - The University of Copenhagen.
Omregn fag og niveauer, vælg din internationale eksamen her:
Har du en International Baccalaureate kan du bruge dit Retake Diploma til at opfylde de specifikke adgangskrav, hvis ikke kurserne allerede fremgår af dit Original Diploma.
Hvis du både har et Original Diploma og Retake Diploma, skal du uploade begge dele sammen med din ansøgning på optagelse.dk.
Hvis du har et Diploma Programme (DP) Course Results eller et ældre IB Certificate med minimum 18 point og mindst karakteren 3 i alle seks fag, kan du kun få adgang til at søge om optagelse, hvis du supplerer. Du skal supplere med enkeltfag på gymnasialt niveau kaldet et supplerende overbygningsforløb SOF. De supplerende enkeltfag skal bestå af mindst ét fag på A-niveau og mindst ét fag på B-niveau.
Læs mere om, hvornår en IB-eksamen er adgangsgivende i Eksamenshåndbogen.
Hvis du på Diploma Programme Course Results har mindst 18 point og med mindst karakteren 3 i alle seks fag og har suppleret hf-enkeltfag (mindst et A og et B fag) som et supplerende overbygningsforløb, vil det også blive accepteret som adgangsgrundlag til kvote 2.
Bemærk: Faget Global Politics på Standard Level udgør 150 timer og på High Level 240 timer. Hvis du søger om optagelse på uddannelser, som kræver Historie B eller Samfundsfag B, og du har ikke Historie SL eller HL eller Global Politics HL, skal du tage et suppleringskursus i Historie B eller Samfundsfag B.
Det danske samfundsfag B-niveau dækker områderne sociologi, økonomi og politik samt metode, mens det danske samfundsfag A-niveau dækker områderne sociologi, økonomi, politik og international politik samt metode, som også indgår i Global Politics. Du kan ikke få anerkendelse for Samfundsfag B, hvis du for eksempel har haft Anthropology, Business and Management, Economics eller Psychology SL eller HL.
Danskfag |
Danskniveau |
Krav til International Baccalaureate Diploma |
Biologi |
A |
Biologi, higher level (HL) |
Biologi |
B |
Biologi, standard level (SL) |
Dansk |
A |
Danish A1, higher level (HL), Danish A Literature, higher Level (HL) Danish A1, standard level (SL) Danish A Literature, standard Level (SL) Danish B (HL) – Dansk som andet sprog |
Dansk |
B |
Danish B (SL) – Dansk som andet sprog |
Datalogi/informatik/
|
A |
Computer science, higher level (HL)
|
Datalogi/informatik/
|
B |
Computer science, standard level (SL)
|
Engelsk |
A |
English A1, A2 eller B, higher level (HL),
|
Engelsk |
B |
English B, standard level (SL) |
Erhvervsøkonomiske fag
Virksomhedsøkonomi AInternational økonomi A Afsætning A |
A | Economics, higher level (HL) eller Business and management, higher level (HL) |
Erhvervsøkonomiske fag
Virksomhedsøkonomi BInternational økonomi B Afsætning B Erhvervsøkonomi C |
B | Economics, standard level (SL) eller Business and management, standard level (SL) |
Filosofi | A | Philosophy, higher level (HL) |
Filosofi | B | Philosophy, standard level (SL) |
Fransk, begyndersprog | A | Language A1, A2 eller B, higher level (HL) Language A1 eller A2 eller B, standard level (SL) A Literature, eller A Language and Literature eller B higher Level (HL) (nyt fag fra 2013) A Literature, A Language and Literature eller B standard Level (SL) (nyt fag fra 2013) |
Fransk, fortsættersprog | A | Language A1, A2 eller B, higher level (HL) Language A1 eller A2, standard level (SL) A Literature, eller A Language and Literature, eller B higher Level (HL) (nyt fag fra 2013) A Literature eller A Language and Literature standard Level (SL) (nyt fag fra 2013) |
Fransk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Fransk, fortsættersprog | B | Language B, standard level (SL) |
Fysik | A | Physics, higher level (HL) |
Fysik | B | Physics, standard level (SL) |
Geografi/naturgeografi | B | Geography, standard level (SL) |
Geovidenskab Se UddannelsesGuidens gennemgang af faget |
A | – |
– | – | Global Politics |
Græsk | A | Classical greek, higher level (HL) |
Græsk | B | Classical greek, standard level (SL) |
Historie/historie med samfundskundskab/ samtidshistorie |
A | History, higher level (HL). Vær opmærksom på, at faget kan hedde History Europe, History Asia osv. alt efter hvor faget er taget. |
Historie/historie med samfundskundskab/ samtidshistorie |
B | History, standard level (SL) |
Italiensk, begyndersprog | A | Language A1, A2 eller B, higher level (HL) Language A1 eller A2 eller B, standard level (SL) A Literature,eller A Language and Literature, eller B higher Level (HL) (nyt fag fra 2013) A Literature, A Language and Literature eller B standard Level (SL) (nyt fag fra 2013) |
Italiensk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Japansk, begyndersprog | A | Language A1, A2 eller B, higher level (HL) Language A1 eller A2 eller B, standard level (SL) A Literature,eller A Language and Literature, eller B higher Level (HL) (nyt fag fra 2013) A Literature, A Language and Literature eller B standard Level (SL) (nyt fag fra 2013) |
Japansk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Kemi | A | Chemistry, higher level (HL) |
Kemi | B | Chemistry, standard level (SL) |
Latin | A | Latin, higher level (HL) |
Latin | B | Latin, standard level (SL) |
Matematik | A | Mathematics, higher level (HL) Mathematics: Analysis and approaches (HL)) Mathematics: Applications and interpretation (HL)* |
Matematik | B | Mathematics, standard level (SL) tidligere benævnt Mathematical Methods SL Mathematics: Analysis and approaches (SL)* Mathematics: Applications and interpretation (SL)* |
Matematik | C | Mathematical Studies, standard level (SL), se Undervisningsministeriets vurdering af Mathematical Studies. |
Musik | A | Music, higher level (HL) |
Musik | B | Music, standard level (SL) |
Psykologi | A | Psychology, higher level (HL) |
Psykologi | B | Psychology, standard level (SL) |
Russisk, begyndersprog | A | Language A1, A2 eller B, higher level (HL) Language A1 eller A2 eller B, standard level (SL) A Literature,eller A Language and Literature, eller B higher Level (HL) (nyt fag fra 2013) A Literature, A Language and Literature eller B standard Level (SL) (nyt fag fra 2013) |
Russisk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Spansk, begyndersprog | A |
Language A1, A2 eller B, higher level (HL) |
Spansk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Tysk, begyndersprog | A |
Language A1, A2 eller B, higher level (HL) |
Tysk, fortsættersprog | A |
Language A1, A2 eller B, higher level (HL) |
Tysk, begyndersprog | B | Language ab initio, standard level (SL) |
Tysk, begyndersprog | B | Language B, standard level (SL) |
Har du en European Baccalaureate, skal du have fået mindst 60 % for at bestå eksamen. Du skal være opmærksom på at vedhæfte 5. år, hvis du har taget nogle af de specifikke adgangskrav i det år.
Du kan få udstedt et officielt bevis, som dokumenterer de ekstra fag, du har læst i 5. 6. og 7. år, og de karakter du fik.
Læs mere om, hvornår en EB-eksamen er adgangsgivende i Eksamenshåndbogen.
Danskfag | Niveau | Fag i Europæisk Studentereksamen |
Biologi | A | Valgfag, afsluttet efter 7. klasse (4 timer om ugen) |
Biologi | B | Obligatorisk, afsluttet efter 7. klasse (2 timer om ugen) |
Biologi | C | Obligatorisk, afsluttet efter 5. klasse (2 timer om ugen) |
Erhvervsøkonomiske fag | A | Valgfag - 4 år, afsluttet efter 7. klasse (4 timer om ugen). Valgfaget bygger oven på valgfaget i 4. til 5. klasse |
Erhvervsøkonomiske fag | B | Valgfag - 2 år, afsluttet efter 5. klasse |
Dansk | A | L I (modersmålsundervisning) L II, afsluttet efter 5. eller 7. klasse (3 timer) L III - 6 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Dansk | B | L III - 4 år, afsluttet efter 5. klasse L IV - 4 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Engelsk | A | L I (modersmålsundervisning) L II (3 timer) L III - 6 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Engelsk | B | L III - 4 år, afsluttet efter 5. klasse L IV - 4 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Filosofi | B | Valgfag (4 timer) |
Filosofi | C | Obligatorisk (2 timer) |
Fransk | A (fortsættersprog) |
L I (modersmålsundervisning) |
Fransk | A (begyndersprog) | L III - 4 år, afsluttet efter 5. klasse L IV - 4 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Fransk |
B (begyndersprog) |
L IV - 2 år, afsluttet efter 5. klasse |
Fysik | A | Valgfag, afsluttet efter 7. klasse (4 timer) |
Fysik | C | Obligatorisk, afsluttet efter 5. klasse (2 timer) |
Geografi | B | Valgfag (4 timer) |
Geografi | C | Obligatorisk (2 timer) |
Græsk | A | Valgfag - 4 år, afsluttet efter 7. klasse (4 timer) |
Græsk | B | Valgfag - 2 år, afsluttet efter 5. klasse (4 timer) |
Historie/historie med samfundskundskab/samtidshistorie | A | Valgfag (4 timer) |
Historie | B | Obligatorisk (2 timer) |
Kemi | A | Valgfag, afsluttet efter 7. klasse (4 timer) |
Kemi | C | Obligatorisk, afsluttet efter 5. klasse (2 timer) |
Latin | A | Valgfag - 5 år, afsluttet efter 7. klasse (4 timer) |
Latin | B | Valgfag - 3 år, afsluttet efter 5. klasse |
Matematik | A | Valgfag, udvidet niveau eller 5 timers obligatorisk |
Matematik | B | 3 timers obligatorisk |
Musik | A | Valgfag 2 år a 4 timer Valgfaget bygger oven på valgfaget i 4.-5. klasse |
Musik | B | Valgfag 2 år a 2 timer Valgfaget bygger oven på valgfaget i 4. til 5. klasse |
Musik | C | Valgfag 2 år a 2 timer afsluttet efter 5. klasse |
Tysk | A (fortsættersprog) | L I (modersmålsundervisning) L II (3 timer) L III - 6 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Tysk | A (begyndersprog) | L III - 4 år, afsluttet efter 5. klasse L IV - 4 år (4 timer, afsluttet efter 7. klasse) |
Tysk | B (begyndersprog) | L IV - 2 år, afsluttet efter 5. klasse |
Matematik A | A |
Valgfag - 4 år, afsluttet efter 7. klasse. Valgfaget bygger oven på valgfaget i 4. til 5. klasse. (4 timer) |
Matematik A | B | Valgfag - 2 år, afsluttet efter 5. klasse |
Øvrige sprog (italiensk, spansk) | A (begyndersprog) | L I (modersmål) L II (3 timer) L III - 6 år, afsluttet efter 7. klasse L III - 4 år, afsluttet efter 5. klasse. L IV - 4 år |
Øvrige sprog (italiensk, spansk) | B (begyndersprog) | L IV - 2 år |
Har du en eksamen fra Duborg-skolen og A.P. Møller-skolen, skal du have haft mindst summen af 100 point i de fem eksamensfag. Du skal huske at vedhæfte dit Zeugnis der Abiturprüfung og Dansk indstik til dit eksamensbevis, som er udarbejdet efter aftale mellem Duborg-Skolen, A.P. Møller-Skolen og Undervisningsministeriet.
Du skal henvende dig til din skole for at få udarbejdet et gældende indstik.
Læs om hvordan fagene bliver vurderet i Eksamenshåndbogen.
Her kan du se de forskellige krav til valggymnasiet og Profilgymnasiet:
Valggymnasiet - vurdering af fagniveau
Danskfag | Danskniveau | Krav til Duborg-skolen |
Alle fag | A | Linjefag (Leistungskurse). Alle fag i fagrækken kan tages som linjefag, undtagen religion og latin. |
Dansk | A | Linjefag (Leistungskurse)* Obligatorisk niveau (Grundkurse) (afsluttes ved Duborg-Skolen altid efter det 13. skoleår)* |
Tysk | A |
Linjefag |
Matematik | B | Obligatorisk niveau (13. år) Obligatorisk niveau (12. år) Frem til 2000 kunne eleverne afslutte matematik efter 12. klasse. Fra 2001 afsluttes matematik altid efter 13. klasse. |
Fysik, kemi og biologi | B | Obligatorisk niveau (12. eller 13. år) |
Kemi og biologi | C | 10. klasse |
Engelsk | B |
Obligatorisk niveau efter 13. år |
Engelsk | C |
Obligatorisk niveau efter 12. år |
Idræt | C |
Obligatorisk niveau efter 13. år |
Øvrige fag | B |
Obligatorisk niveau efter 13. år |
Øvrige fag | C |
Obligatorisk niveau efter 12. år |
Fransk og latin | C |
Obligatorisk niveau efter 11. år |
* Undervisning i dansk sker på Duborg-Skolen som modersmålsundervisning i dansk. Eleverne har desuden gået i dansk skole siden børnehaveklassen med dansksprogede lærere og dansksprogede lærebøger.
Profilgymnasiet - vurdering af fagniveau
Dansk fagbetegnelse | Danskniveau | Krav til Duborg-skolen og A. P. Møller-skolen |
Tysk og matematik | A | Kernefag med timetallet 3+4+4 |
Dansk | A | Eksamensår: 2011-2012: I den sproglige profil er faget profilfag med timetallet 4+4+4 I de øvrige profiler: Obligatorisk med timetallet 4+4+4 Fra og med 2013: Dansk er kernefag med timetallet 4+4+4 |
Engelsk | A |
2011-2012: Kernefag med timetallet 3+4+4 Fra og med 2013: Faget er obligatorisk med timetallet 3+4+4. |
Engelsk | B | Timetallet 3+4+0 |
Fysik, historie, musik og idræt, samt ved eksamen 2011-12: samfundsfag, og i 2011: kemi (Andre fag kan forekomme fremover) |
A | Profilfag med timetallet 3+4+4 |
Fransk og Latin | A | Som fortsættersprog på sproglig profil med timetallet 3+4+4 |
Fransk, Spansk og Latin | A | Som begyndersprog efter 13 år (kun sproglig profil) med timetallet 4+4+4 |
Geografi | C | Med timetal fra 10. klasse + 2 timer i 11. årgang |
Musik og kunst |
C | Obligatorisk niveau efter 12. år med timetallet 2+2+0 |
Idræt | C | Obligatorisk niveau efter 13. år med timetallet 2+2+2 |
Religion og filosofi | C | 2011-2012, med timetallet 2+0+2 |
Kemi, fysik og biologi | C | 2011-2012, med timetal fra 10. klasse + 2 timer i 11. årgang |
Øvrige fag, herunder også fysik, kemi, musik, kunst, samfundsfag, historie, geografi, religion og filosofi med timetal, der ikke er nævnt ovenfor |
B | Obligatorisk niveau efter 13. årgang med timetallet 2+2+2 I 2011-2012 forekommer også timetallet 3+2+2 på visse profiler i historie, samfundsfag, geografi, fysik, kemi og biologi. |