Ansøg uden dansk CPR-nummer – Københavns Universitet

Søg om optagelse uden dansk CPR-nummer

Har du ikke et dansk CPR-nummer, skal du følge denne vejledning, når du søger en uddannelse på Københavns Universitet. Har du dansk CPR-nummer, skal du læse guiden for ansøgere med dansk Cpr-nummer.

  1. Opret en ansøgning på optagelse.dk
  2. Upload din dokumentation og tilknyt dem hver uddannelse.
  3. Godkend uddannelsen, udskriv underskriftsiden
  4. Scan underskriftsiden med din underskrift og send den til optagelse@ku.dk inden ansøgningsfristen
  5. Du skal gøre ovenstående, for hver uddannelse, du søger. 

Bemærk: Underskriftsiden er ikke din kvittering. Du har først søgt om optagelse, når du har underskrevet siden, og vi har modtaget den digitalt med din underskrift på. 

Vi anbefaler, at du udfylder og godkender din ansøgning i ugen op til fristen og ikke på selve dagen. Det kan ske, at systemet er overbelastet og din internetforbindelse kan være langsom. Send derfor også underskriftsiden i god tid. Vi skal have modtaget den på mail til optagelse@ku.dk inden fristen 15. marts kl. 12.00.

Bemærk, vi modtager kun underskriftsider digitalt.

2 kvitteringer

Du modtager en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning, du opretter. På din kvittering vil det fremgå, hvilken dokumentation du evt. mangler at uploade. Bemærk, at kvitteringen ikke kan fremskaffes på ny, hvis du mister den. 

Du modtager også en kvitteringsmail fra Københavns Universitet. Den får du, når vi har indhentet og registreret din ansøgning fra optagelse.dk. Vi sender kvitteringen til den e-mailadresse, du har angivet i din ansøgning. 

I mailen får du tildelt et personligt brugernavn til Mit KU - følg din ansøgning. Vi sender kvitteringer fra starten af marts måned. 

I perioden 1. februar til 5. juli har du mulighed for at uploade dokumentation på optagelse.dk. Du får svar på din ansøgning den 28. juli.

Upload dokumentationen korrekt

Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning og evt. dokumentation er korrekt uploadet via  optagelse.dk. Bemærk, at din kvittering fra optagelse.dk er ikke et bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt.

Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter optagelse.dk. På Mit KU - følg din ansøgning, kan du se, hvilke dokumenter og bilag vi har modtaget fra dig.

Opfyld adgangskravene inden fristen

Som udgangspunkt skal du opfylde alle adgangskrav senest den dag, der er ansøgningsfrist, medmindre du har oplyst i din ansøgning, at du supplerer. Opfylder du ikke adgangskravene inden for de gældende tidsfrister, kommer du ikke i betragtning til en studieplads.

Tidligere uddannelse skal dokumenteres - både i kvote 1 og kvote 2
Du har pligt til at dokumentere beståede fag og kurser fra universitetsuddannelser, du ikke har afsluttet. Dette gælder, både når du søger i kvote 1 og kvote 2. 

Særligt for tandplejer og skov & landskabsingeniør (professionsbachelor) gælder det, at du har pligt til at dokumentere alle beståede fag og kurser fra tidligere videregående uddannelser - både uafsluttede og afsluttede videregående uddannelser.

Vil du være på den sikre side, anbefaler vi, at du uploader dokumentation for alle beståede fag og kurser, uanset om din videregående uddannelse er afsluttet eller uafsluttet. 

Kvote 1 eller kvote 2?

Har du søgt om optagelse i kvote 2, bliver du automatisk også vurderet i kvote 1, hvis du har en gymnasial eksamen fra et EU/EØS-land eller Grønland. I så fald er det kun nødvendigt med en ansøgning i kvote 2, hvis du ønsker at søge samme uddannelse i begge kvoter.

Vil du kun søge i kvote 1 og ikke i kvote 2, kan du uploade et dokument, hvor du skriver, hvilke uddannelser du søger i kvote 1, og hvilke du evt. søger i kvote 2.