Faglig profil og job

Du skal læse biologi, fordi du er vild med biologiske fænomener og de spørgsmål, som de stiller os mennesker overfor. Hvis du kan li’ at stikke fingrene i et vandhul, skue ud over savannen eller arbejde med genetikkens gåder i laboratoriet, så er biologi oplagt for dig. En uddannelse, hvor det teoretiske smelter sammen med det praktiske arbejde i felten og i laboratoriet. Biologi er en uddannelse for både dem, der er til gummistøvler og fri natur, og dem, som føler sig bedst tilpas i et laboratorium med kittel og pipette. Og hvis du er til begge dele, så er der ingen vej uden om.

Gennem uddannelsen i biologi får du en række kompetencer:

  • Du lærer at arbejde med levende organismer.
  • Du opnår viden om de vigtigste biologiske fagområder.
  • Du lærer at tilegne dig ny biologisk viden på videnskabeligt niveau.
  • Du lærer at afgrænse, formulere og analysere biologiske problemstillinger.
  • Du lærer at fortolke egne og andres forsøgsresultater og sætte dem i en erhvers- og samfundsmæssig sammenhæng.

Jobmuligheder

Som færdiguddannet biolog har du mulighed for at få en bred vifte af job. Du kan arbejde inden for forskning i for eksempel industrien eller på universiteter eller højere læreanstalter herhjemme eller i udlandet. Biologer får job i forskningstunge biotek-og medicinalvirksomheder, i de offentlige ministerier, hos kommunerne, i patentvirksomheder. Du kan også komme til at arbejde i miljøorganisationer, hos de mange medievirksomheder og i små nystartede biotekvirksomheder.

Du kan også blive ansat i en offentlig forvaltning eller rådgivningsvirksomheder. Og så er der hele undervisningsområdet – på gymnasier eller formidling i andre sammenhænge.