Studieliv
Biologiuddannelsen er berømt for sit gode studiemiljø. Det skyldes ikke mindst uddannelsens fokus på praktisk arbejde i laboratoriet og i felten, som er med til at ryste holdene sammen.
De første halvandet år følger du undervisningen på et hold med 25-30 medstuderende, men blandt andet på kurset Feltbiologi kommer du til at møde studerende på tværs af årgangen.
På det sidste halvandet år blandes årgangen på kryds og tværs alt efter hvilke kurser, du vælger. I introugen starter du og dine medstuderende på campus med at lære hinanden og studiet at kende. I bliver fordelt i studiegrupper med 5-6 studerende og intro-ugen afsluttes med en hyttetur.
Biologistudiets samlingssted er uddannelsens hjemstavnslokale. Her kan man komme morgen, middag og aften og få en kop kaffe, læse, holde gruppemøder og hygge. Om fredagen transformerer lokalet sig til fredagsbaren Barwin.
Derudover er der en række grupper og foreninger, du som studerende kan være aktiv i og møde andre studerende på tværs af alle årgange:
- Foreningen af biologistuderende – er stedet for dig, der gerne vil være med til at få indflydelse på biologistudiet både fagligt og socialt
- Barwin – fredagsbaren for biologistuderende
- Biorevy – for din indre skuespiller, tekstforfatter mm
- Biofodbold – fodbold for alle
- Vild Campus – en forening, der arbejder for mere vild natur på Nørre Campus, hvor biologiuddannelsen foregår. Se https://www.instagram.com/vildcampus/ eller https://www.facebook.com/VildCampus.
- NOA – naturvidenskabelige onsdagsaftener, en forening der forener det faglige med det sociale.
Derudover sidder der biologistuderende i en række råd og udvalg fx studienævnet, Biologisk Instituts undervisningsudvalg, i Biologisk Instituts ledelse og på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. At sidde i disse udvalg giver dig en unik mulighed for at gøre en forskel, få indflydelse og giver også en masse kvalifikationer til det senere arbejdsliv.