Undervisning og opbygning

Biologi er en eksperimentel uddannelse. Du får lov til at afprøve nye metoder og arbejder både i naturen og i laboratoriet. Vi har tilrettelagt en bred vifte af undervisningsformer til dig:

  • Forelæsninger i auditorier, hvor forskerne præsenterer nyt stof for en større forsamling.
  • Diskussionstimer på mindre hold, hvor du sammen med underviserne gennemgår og diskuterer teorien. Diskussionstimerne fungerer meget som den undervisning, du kender fra gymnasiet med en underviser i et mindre lokale, men undervisningen lægger samtidig op til, at du selv tager ansvar for dit studium.
  • Feltkurser, laboratorieøvelser og ekskursioner, hvor du arbejder med teorien i praksis.

Uddannelsens opbygning

Det første halvandet år af bacheloruddannelsen i biologi består af obligatoriske kurser, hvor du lærer biologiens hovedteorier og de vigtigste begreber og metoder at kende. Du får således en solid grundviden inden for de biologiske hovedområder.

Du skal arbejde med blandt andet organismekendskab, mikrobiologi, evolutionsbiologi, biokemi, økologi og fysiologi. Det giver dig en bred indføring i fagets teori, metoder og begreber.

Efter halvandet år skal du vælge en specialisering, hvor du enten følger den generelle profil i biologi, specialiseringen i bioinformatik eller den gymnasierettede specialisering. Se specialiseringerne herunder.

Som en del af uddannelsen er det muligt at tage et halvt år med andre fag, lave et virksomhedsprojekt eller tage til udlandet.

Du afslutter bacheloruddannelsen med et selvstændigt bachelorprojekt, hvor du selv vælger emne. Her kan du fordybe dig i en biologisk problemstilling, lære et forskningsområde bedre at kende og få praktiske erfaringer med eksperimentelt arbejde.

Specialiseringer på biologi