Faglig profil og job

På bioteknologi afdækker du geners og proteiners rolle og lærer at forstå cellers og organers opbygning og funktion i levende organismer. Du får viden om både planter, dyr og mikroorganismer. Du lærer også at bruge avancerede bioteknologiske og molekylærbiologiske metoder og gennemfører laboratorieforsøg og analyser.

Som bioteknolog kan du både identificere og løse problemer relateret til biologisk produktion. Du kombinerer biologiske og etiske principper med forskellige bioteknologiske teknikker. Og du får en unik værktøjskasse, som har stor værdi for mange virksomheder verden over.

Jobmuligheder 

Læser du videre på kandidatuddannelsen i bioteknologi, har du fremtidssikret dine muligheder for at arbejde med biologi. Den viden, formidlingsevne og de eksperimentelle kundskaber, du får under uddannelsen, åbner muligheder inden for fx udvikling og forskning i medicinal- og fødevarevirksomheder.

Nye færdiguddannede kandidater har fx fået job i Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen, mens andre arbejder med forskning i mindre biotekvirksomheder eller på universiteter i Danmark og i udlandet. Andre arbejder som rådgivere og konsulenter i ministerier og interesseorganisationer.