Studieliv

Datalogisk Institut (DIKU) på Københavns Universitet er berømt for dets helt unikke studieliv. Lige fra instituttets fødsel har de studerende stået i spidsen for at skabe en række foreninger og traditioner, som er med til at skabe sammenhold mellem de studerende på tværs af årgange, og som også knytter mange tidligere studerende til studiet.

Især ét sted på Datalogisk Institut fungerer som samlingssted for alle de studerende – kantinen. I kantinen på 2. sal i DIKU’s gamle bygning sidder de studerende og arbejder, næsten i døgndrift. DIKU's kantine er universitetets eneste studenterdrevne kantine – derfor minder atmosfæren i kantinen også lidt om et kollegies fælleskøkken. Kantinen er stedet, hvor alle årgangene mødes og snakker, spiser og hygger, arbejder og slapper af.


De sociale foreninger

Her er en oversigt over de vigtigste foreninger lige nu.

Caféen?

Caféen? er den fælles fredagsbar og lektiecafé for alle uddannelser på fakultetet, men de frivillige studerende, der driver Caféen? kommer hovedsageligt fra datalogi- og fysikstudierne. Udover den ugentlige fredagsbar bliver der også afholdt en række andre arrangementer såsom temafester, koncerter med live musik, julefrokoster, grillaftener, spilleaftener, fællesmiddage og meget mere.

Find Caféen på Facebook


Coding Pirates

En gruppe frivillige studerende og forskere har netop startet en lokalafdeling på DIKU af de populære Coding Pirates, som har til formål at lære børn og unge at programmere. Det foregår hver onsdag aften kl. 17.00-19.00 og bagefter mødes de frivillige i kantinen til fællesspisning og hygge.

Læs mere om Coding Pirates på deres hjemmeside. 


DatØk Fodbold

DatØk Fodbold er Datalogi-økonomi’s fodboldhold. Vi deltager i fakultetets fodboldturnering SCIENCE-Cuppen, som spilles i Blok 1 og Blok 4. Fodboldholdet er en god måde at mødes på tværs af hold og årgange. Her hygger vi os og nyder at kunne være sammen om noget andet end studiet. Af den grund håber vi, at alle der har interesse, uanset erfaring og køn, dukker op til træning og kampe.

Find DatØk Fodbold på Facebook. 


DIKU Fagråd

DIKU Fagråd repræsenterer DIKU's studerende i Instituttets undervisningsudvalg og på fakultetsniveau. Derudover er fagrådet også en samleforening for alle de sociale foreninger på DIKU – det er fx gennem fagrådet der tages beslutning om, hvilke sociale foreninger der skal nyde godt af den årlige pengepose fra fagforbundet Prosa. 

Find DIKU Fagråd på Facebook


DICON

DiCon er DIKU's brætspilsgruppe. DiCON er centreret omkring det halvårlige event af samme navn, hvor man samles og spiser noget mad, hvorefter der resten af dagen spilles en masse forskellige brætspil, som folk har taget med.

I DiCON handler det om at have det sjovt og om at få prøvet kræfter med en masse forskellige brætspil. Om du er til Ludo, Risk eller noget helt tredje, så er DiCON det rigtige sted at komme og spille det.

Find DICON på Facebook.


DIKUrevy

DIKUrevy er en stolt tradition, der har eksisteret siden 1973. Som deltager i revyen er der mulighed for at prøve kræfter med skuespil, sang og dans (for at være på scenen skal du havde taget mindst et datalogisk kursus). Vi har live band, teknik og fantastiske backstagefolk, som du selvfølgelig også kan være en del af (dette er uden krav). Revyen bliver afholdt i Blok 4, men bliver arrangeret hyggelige skrivemøder og sociale sammenkomster i løbet af hele studieåret. Revyen er et fællesskab, hvor hygge og kreativ udfoldelse er i højsæde. Så hvis du er interesseret i at blive en del af holdet, så find os på Facebook. I DIKUrevyen er der plads til alle.

Læs mere om DIKUrevyens begyndelse tilbage i 1973 i denne artikel.

Find DIKUrevy på Facebook.


DIKUski

Den årlige skitur er en populær tradition på DIKU. I perioden op til turen bliver der typisk arrangeret hyggelige arrangementer, hvor vi spiser sammen, drikker nogle øl eller ser film, så deltagerne kan lære hinanden at kende, og der bliver også sørget for fælles madlavning og hygge til busturen.


Kantineforeningen

Kantinebestyrelsen er en gruppe frivillige studerende, som sørger for, at alt er rent og ordentligt i kantinen. Bestyrelsen har ansvar for kantinens regnskab, udlejning, opfyldning af automaterne og buffeten. Målet er at sikre, at kantinen kan blive ved med at være studenterdrevet og at holde priserne lave.

Kantineforeningen står for nogle af DIKU's vigtigste traditioner. Kantinen holder hvert år sidst i november en klippeklistre-dag, hvor der trakteres med gløgg og julegodter til alle dem, som kommer og hjælper med at pynte kantinen op til jul. 

Det er også kantinen, der står for den årlige julefrokost sidst i december, hvor tidligere og nuværende studerende samt instituttets forskere spiser, drikker og danser natten lang.

Find Kantineforeningen på Facebook.


Pwnies

Pwnies er KU's hackergruppe. Vi er en gruppe som engagerer sig i it-sikkerhed og deltager i diverse 'capture the flag' hacking konkurrencer. Vi mødes i vores lokale hver torsdag kl. 17, hvor vi spiser, hygger og hacker sammen. 

Find Pwnies på Facebook.


RKG

RusKursusGruppen (RKG) står for den årlige afholdelse af rusture og andre sociale arrangementer. Gruppen består af ca. 50 frivillige, der over sommerferien mødes og planlægger turene, herunder teambuilding aktiviteter, lege og fester. Resten af året står gruppen for afholdelse af fester og sociale arrangementer, såsom Bannerfesten, Førsteårsfesten, 1. maj og eksamensfester i slutningen af hver blok.

RKG tager på flere hyggelige hytteture, hvor vi uddanner os til vejledere og lærer hinanden bedre at kende.
Som vejleder får man et stærkt netværk på studiet, og lærer en masse seje mennesker at kende. Vejlederne sørger for at de nye studerende falder godt til på studiet, og lærer DIKU’s traditioner og sange.

Vi optager nye vejledere i løbet af blok 3 og 4, og har en årlig introaften først i december.


Konservative Studerende

Tværborgerlig studenterpolitisk forening, der varetager studerendes interesser i både studienævn, akademiske råd og i diverse dialogfora på tværs af universitetets fakulteter. Sammen med os kan du få indflydelse på hvordan dit studie og fakultet skal se ud i fremtiden. Derudover arrangerer vi hvert semester en række sociale og faglige arrangementer. ​​

Find Konservative Studerende på Facebook