Alberte: Der er to jobs til hver

Alberte Thegler går på 2. år af bacheloruddannelsen i datalogi, og ser overordentligt lyst på fremtiden: ”Jeg kan blive lige, hvad jeg har lyst til. Man siger i IT-branchen, at der kun bliver uddannet halvdelen af det antal, der er brug for. Så der er masser af arbejde: to jobs til hver og frit valg på alle hylder”.

Alberte Thegler

Da Alberte stod overfor sit studievalg vidste hun kun, at hun gerne ville lære mere om IT. Hun er vokset op i en IT-glad familie. Hun kendte datalogi-uddannelsen i forvejen, fordi hendes bror også læser datalogi på Københavns Universitet og uanset hvilken IT-uddannelse, hun har haft kig på, har hun ikke fundet den dybdegående i samme omfang som datalogi.

Blå bog
Alberte Thegler
22 år
Fra Bagsværd
Bor i København NV
Læser Datalogi på Københavns Universitet

 ”Jeg deltog i arrangementet 'Studerende for en dag', hvor jeg oplevede stemningen her på datalogi, og så var jeg solgt. ”

Alberte beskriver uddannelsen i datalogi som værende mega-hård, men også spændende. Hun synes der er et rart og hyggeligt studiemiljø, hvor de studerende kender hinanden.

LÆS MERE: Undervisning og opbygning på uddannelsen

Unikt studiemiljø

Det sociale liv på studiet har været vigtigt for Alberte, ”for det er jo de mennesker, man læser sammen med, som man ser mest til”. Det sociale miljø er velfungerende, og især kantinen beskrives som et unikt mødested for de studerende på datalogi, fortæller Alberte og fortsætter:

”Der er vi sammen, også når vi ikke studerer det er vores varmestue og det sted, hvor vi mødes på tværs af årgangene”.

På Datalogi-studiet er der masser af sociale klubber og foreninger bl.a. er der en ølbrygningsgruppe og hackergruppen Pwnies og en ret kendt revy-forening.

”Alle mulige folk, der synes, det er sjovt at lave noget sammen”.

LÆS MERE: Studiemiljø på datalogi

Karriere med frit valg på alle hylder

Alberte vil gerne arbejde med projektledelse og regner ikke med at skulle programmere resten af sit liv.

En uddannelse som datalog åbner mange døre.

”Jeg kan blive lige, hvad jeg har lyst til. Jeg kan lave mit eget firma, blive projektleder, programmør eller systemudvikler … you name it."

Læs det fulde interview med Alberte