Asger: Ikke så svært som forventet

Asger vidste allerede i gymnasiet, at han ville arbejde med noget inden for IT og udvikling. Han valgte i første omgang at starte på Kommunikation og IT, hvor han læste i tre semestre.

Hvorfor søgte du ind på datalogistudiet og hvilke overvejelser havde du, inden du søgte ind?

Asger Kjeldsen læser datalogi på 1. år på KU

”Det eneste jeg vidste, inden jeg søgte ind på et studie, var, at jeg gerne ville arbejde med noget inden for IT. Da jeg læste Kommunikation og IT, fandt jeg ud af, at jeg var mere til den tunge del af studiet, altså programmering, som fyldte en meget lille del af KomIT-studiet. Jeg tog derfor beslutningen om at skifte til datalogi.”

Asger havde ikke nogen videre program-meringserfaring, inden han startede (Han har scriptet lidt på sin nuværende arbejdsplads samt har erfaring med HTML og CSS).

”Jeg var lidt nervøs for om studiet ville være for svært, men det var slet ikke så slemt, som jeg havde forventet. Man arbejder i et højt tempo, men underviserne er meget gode til at hjælpe, og der bliver holdt både øvelsestimer og studiecaféer op til fristerne for afleveringer.”

Hvordan er det sociale liv på DIKU (Datalogisk Institut på KU)?

Da Asger søgte ind på DIKU, vidste han i forvejen, at det var et meget socialt studie med mange sociale foreninger, der tager initiativ til forskellige arrangementer. Alligevel blev han positivt overrasket.

”Jeg havde godt fået fortalt af en studerende på DIKU, at det var et meget socialt studie, men havde ikke forventet, at det ville være så meget, som det nu er. Der er altid nogen at tale med, når man sætter sig op i vores studenterkantine, hvor man kan tale om det faglige, men også om alt muligt andet.”

Asger har deltaget i mange af de sociale arrangementer, der afvikles i starten af studieåret. I oktober blev der blandt andet holdt en fest for førsteårsstuderende og rusvejledere, som han var med til at arrangere, hvor han også var DJ.

”De sociale foreninger tager ofte initiativ til arrangementer, som får os rystet sammen med en masse andre studerende - både med folk fra vores egen årgang, men også ældre studerende. Vi holder også mange spontane hyggearrangementer, f.eks. kan man sætte sig op i kantinen og drikke en øl med sine studiekammerater, og så går der bare hygge i den.”

Hvad kunne du være interesseret i at arbejde med efter færdiggjort uddannelse?

”IT-sikkerhed er noget af det, jeg glæder mig mest til at komme i gang med. Men det kan jo også være, at det bliver noget andet. Alt indtil videre har været spændende: pseudokode for matematiske problemer; spiludvikling; og lige nu sidder jeg med webudvikling. Det bliver nemmere at tage stilling, når vi får nogle flere specifikke kurser inden for datalogi.”