Mads og Rasmus: Datalogi åbner døre

Mads og Rasmus læser på 1. år af datalogiuddannelsen på KU. De har forskellige drømme for fremtiden, men er begge glade for alle de muligheder en datalogiuddannelse åbner op for.

Mads og Rasmus:

Mads

Mads har en bachelor i International Business and Politics ved CBS og var påbegyndt en kandidat på CBS. Men da drømmen om at blive iværksætter pressede sig på, valgte han at starte forfra og læse datalogi, som er et godt fundament, når man går med en iværksætter i maven.

- Jeg vil gerne arbejde med områder såsom Machine Learning, Deep Learning, kunstig intelligens, automatisering og bioinformatik, og jeg håber at kunne kombinere det med min iværksætterdrøm, fortæller Mads.

Man kommer godt fra start

- Det var tydeligt at mærke, at der blev allokeret mange ressourcer til at få os studerende godt i gang med studiet, da vi startede. Det var rigtig positivt, fortæller han.

Derudover er Mads glad for sammenholdet. De studerende på datalogistudiet meget gavmilde med deres tid, og der er altid hjælp at hente fra medstuderende lige gyldig årgang:

- Det er måske fordi, der ikke er samme konkurrence om jobbene, når man er færdig, som det var tilfældet, da jeg læste på CBS. Som datalog står virksomhederne i kø for at ansætte en – der er nok til alle, fortæller han.


Rasmus

Rasmus studerede Medialogi på AAU Cph, men fandt ud af, at datalogistudiet i højere grad fokuserede på hans interesser for blandt andet programmering. Derfor valgte han at skifte studie og er nu godt i gang med første år af datalogiuddannelsen.

- Jeg har ikke en specifik drøm eller plan for hvor datalogien skal føre mig hen, men jeg vil gerne arbejde med problemløsning og skabe noget - og det skal gerne være sjovt og kreativt. Det kunne eksempelvis være indenfor noget med spil og animation, fortæller Rasmus.

Stor hjælp fra medstuderende

Rasmus er glad for, at han skiftede til datalogistudiet og er især glad for det sociale liv på DIKU:

- Fællesskabet gør det meget lettere at komme ind i det faglige igen, hvis man er kommet bagud eller har været væk fra studiet i en periode, fordi der altid er nogen, som til at hjælpe en, fortæller han.