Benjamin: Datalogi er meget mere end programmering

Benjamin Rotendal har netop afsluttet 2. år af bacheloruddannelsen i datalogi på Københavns Universitet. Han er vild med uddannelsens teoretiske tilgang til datalogien og drømmer om en fremtidig forskerkarriere.

Benjamin Rotendal

- Matematikken er en stor del af uddannelsen. Man kan vel næsten sige, at man får en halv bachelor i matematik, når man læser datalogi på KU. Det kom som lidt af en overraskelse - men for mit vedkommende en meget positiv en af slagsen, fortæller Benjamin og fortsætter:

- I starten af uddannelsen har man et par fag, hvor man lærer at programmere, men herefter handler det om at løse problemer med programmering som værktøj. Gennem valgfag kan man dog trække uddannelsen i en mere praktisk retning, hvis det er det, man ønsker.

Netop problemløsningsaspektet er det, der virkelig tiltaler Benjamin ved uddannelsen. Han er vild med at få stukket et eller andet problem i hånden, tænke over hvordan han bedst løser problemet med de redskaber, han har lært og til sidst nå frem til en effektiv løsning.

Højt fagligt niveau og gode fremtidige jobmuligheder

Benjamin er glad for det høje faglige niveau, der er på uddannelsen:

- Har man en interesse for det datalogiske område, er der ingen tvivl om, at Københavns Universitet er det rette valg. Vi går herfra med kompetencer, som kan anvendes i erhvervslivet nærmest lige med det samme.

Selv håber Benjamin håber på en forskerkarriere, gerne inden for kunstig intelligens og machine learning, som han finder meget interessant:

- Det er fedt at kunne sige "Jeg ved egentlig ikke helt, hvordan jeg kan løse det her problem, men jeg kan designe et system, så computeren kan løse problemet", fortæller han.

Datalogi spænder vidt

Benjamin Rotendal

Ved siden af studiet er Benjamin ansat ved et af Rigshospitalets laboratorier, Finsenslaboratoriet, der specialiserer sig i kræftforskning. Her har han fået øjnene op for mulighederne som datalog inden for dette felt, hvor bioinformatikerne blandt andet benytter machine learning, men anvender det på biologisk data.

Derudover er Benjamin både med i Coding Pirates og Gymnasietjenesten på DIKU:

- Coding Pirates er en forening, hvor man frivilligt underviser børn i at programmere og lave spil. Det er så sjovt, og man går altid derfra med et smil. I Gymnasietjenesten er jeg med til at udvikle uddannelsesmateriale til gymnasieelever og undervise dem for at vække deres interessen for datalogi - og det er jo vigtigt med den store forespørgsel, der er på dataloger.

En kantine kun for studerende - og mange sociale tiltag

- Der er et virkelig godt socialt miljø på uddannelsen. Vi, studerende, har vores egen kantine - eller det er egentlig mere en stue - som vi selv administrerer. Her er der altid nogen, som kan hjælpe en med et fagligt spørgsmål, eller nogen som er friske på en øl, fortæller Benjamin.

Benjamin fremhæver desuden de mange sociale tiltag, der er på uddannelsen - eksempelvis DIKUrevyen, Spiltirsdag og DIKUs helt egen sangbog. Alt sammen er det med til at gøre oplevelsen som datalogistuderende på KU til en god blanding af høj faglighed, sammenhold og sociale arrangementer.