Mads: En åben dør til hele verden

Hvordan man skiller sin computer ad og derefter bygger den ind i en mælkekasse, kan Mads Wehlast Hansen svare på. Interessen for computere har ført ham til Datalogi på Københavns Universitet, hvor han er sikker på, at uddannelsen kommer til at åbne døre til hele verden.

Mads Wehlast HansenAlgoritmer, algebra og programmering. Det er blot nogle af de fag, der er obligatoriske på datalogi-uddannelsen på Københavns Universitet. Og så er der en masse matematik, som Mads Vehlast Hansen fortæller. Bacheloruddannelsen i datalogi går mere ind i det teoretiske bag programmering end fx på DTU. Men det er kun godt ifølge Mads:

”Det gør det lettere at lave god kodning senere.”

LÆS MERE: Find information om kurser på Undervisning og Opbygning

Egen virksomhed ved siden af studiet

Blå bog

Mads Wehlast Hansen

23 år

Stammer fra Vordingborg

Bor i Nykøbing Falster med sin kæreste

Læser datalogi på Københavns Universitet

Mads Wehlast Hansen fortæller, at mange af de studerende starter deres egne virksomheder, mens de læser. Et eksempel på den slags virksomheder er The Social Digits, der har udviklet programmer til webshops, der viser relaterede produkter, og sitet jobindex.dk. Mads har allerede en del ideer til sin egen virksomhed, men, som han siger, så gælder om at vælge den rigtige.

”Når jeg netop har valgt datalogi, så er det med tanke på den frihed, det kan give mig bagefter. Jeg vil gerne skabe mit eget firma, være min egen boss og have et arbejde, som jeg kan tage med overalt. Det åbner døren til hele verden,” siger Mads Wehlast Hansen.

LÆS MERE: Se hvilke job en uddannelse til datalog kan føre til

Fælleskøkken i kantinen

Men det går ikke kun op i det faglige på datalogi, fortæller Mads.

”Datalogi er et meget socialt studie. Vi har fx en virkelig rar kantine, hvor der er et stort fælleskøkken. Her kan man gå sammen om at lave aftensmad, hvis man sidder og arbejder på instituttet og har lange arbejdsdage.”

Udover kantinen er der også en lang række sociale foreninger på studiet, som fx DIKU LAN, Dikon, hvor man spiller brætspil og revygruppen.

LÆS MERE: Studiemiljø og sociale foreninger på datalogi

Mads Wehlast Hansen er mentor for nogle af de nye studerende, har startet Nordic Study Abroad Conference med nogle medstuderende og spiller med på FC SparC, datalogis fodboldhold.

”FC SparC deltager i Cafeen Cup, hvor vi møder holdene fra de andre institutter på Nørre Campus,” fortæller Mads Wehlast Hansen. Cup’en er opkaldt efter studenterbaren ”Cafeen?”, som datalogerne er fælles om med de andre uddannelser på Nørre Campus. Den har åbent dagligt fra kl. 12 – dog åbner den senere, hvis der er eksamener.

Læs hele interviewet med Mads Wehlast Hansen