Mathias og Søren har datalogi i blodet

Søren Dahlgaard

Når datalogien er en konkurrencesport

23-årige Søren Dahlgaard har programmeret siden han var 10, og siden 1. g. har han kastet sig ud i enhver datalogikonkurrence, han kunne komme i nærheden af. Med tre titler som danmarksmester i programmering på CV’et, og indskrevet på den prestigefyldte ph.d.-forskeruddannelse, sætter Søren nu næsen op efter nye mål.

Mathias Knudsen

Ol-guldvinder i matematik, nu ph.d.-studerende i datalogi

Er du god til matematik, så skal du læse datalogi. Dette er budskabet, man kan udtrække af Mathias Knudsens rejse som studerende. I 3. g. vandt han guldmedalje ved OL i matematik, og nu forsker den 21-årige studerende i datalogiske tilfældigheds-algoritmer med verdens klogeste hoveder.

Esben Bistrup Halvorsen

Entreprenørånd og hardcore skills

Datalogiuddannelsen på DIKU viser sig gang på gang som en rugekasse for unge idérige entreprenører, som med den tunge teoretiske uddannelse i baghånden har værktøjerne i orden til at gå løsningsorienteret til verdens problemer. Esben Bistrup Halvorsen er en af disse. Én af hans idéer har for alvor slået rod og er blevet til crowdfundingplatformen, Lendino, som ikke kun er Danmarks men Nordens første af slagsen.