Trine: Erfaring er ikke nødvendig

I gymnasiet var Trines yndlingsfag Matematik, men hun havde svært ved at finde ud af, hvad hun skulle bruge det til. Kort før ansøgningsfristen valgte hun derfor at springe ud i et for hende uudforsket terræn og give datalogifaget et forsøg.

- Jeg var meget bekymret for, om jeg kunne følge med, når jeg aldrig havde prøvet at kode før eller havde nogen som helst viden om faget. Men der bliver i høj grad taget hånd om os nye, og der bliver undervist, så alle kan følge med. Desuden blev vi fra start inddelt i hold alt efter vores erfaring – det har fungeret rigtig godt, fortæller Trine og fortsætter:

- Datalogi er stadig meget nyt for mig, og jeg har endnu ikke et klart billede af hvad fremtiden skal bringe efter endt studie, men jeg har altid interesseret sig for spilindustrien og kunne godt se mig selv som spiludvikler. Jeg interesserer mig især for den grafiske del af spillene. Men derudover finder hun også Machine Learning interessant.

At være få piger er ikke negativt

Trine er en af de 7 piger, der går på 1. år af datalogistudiet i år, men det er ikke noget, hun tænker særlig meget over:

- Jeg lægger ikke rigtig mærke til, at vi er så få piger. Vi har et meget tæt sammenhold, og måske det faktisk styrkes af, at vi er så få? Desuden er drengene virkelig flinke, og vi kommer alle godt ud af det med hinanden, fortæller hun.

Det sociale liv er en ekstra bonus

- Det er fedt, at der er mange sociale aktiviteter på tværs af både årgange og forskellige studier. På en måde smelter årgangene lidt sammen – ofte har jeg svært ved at skelne mellem hvem der går på hvilken årgang, fordi vi alle er så meget sammen, fortæller Trine og fortsætter:

- Jeg forsøger også selv at involvere mig i de sociale aktiviteter og er blandt andet med til at arrangere en ”follow-up rustur” for mine med-russer. Derudover skal jeg være vejleder næste år, og jeg overvejer at blive en del af DIKUs årlige revy, som er et stort foretagende, hvor både studerende fra alle årgange og undervisere deltager.