Studieliv

Datalogisk Institut (DIKU) på Københavns Universitet er berømt for dets helt unikke studieliv. Lige fra instituttets fødsel har de studerende stået i spidsen for at skabe en række foreninger og traditioner, som er med til at skabe sammenhold mellem de studerende på tværs af årgange, og som også knytter mange tidligere studerende til studiet.

Især ét sted på Datalogisk Institut fungerer som samlingssted for alle de studerende – kantinen. I kantinen på 2. sal i DIKU’s gamle bygning sidder de studerende og arbejder, næsten i døgndrift. DIKU's kantine er universitetets eneste studenterdrevne kantine – derfor minder atmosfæren i kantinen også lidt om et kollegies fælleskøkken. Kantinen er stedet, hvor alle årgangene mødes og snakker, spiser og hygger, arbejder og slapper af.

Studiestart på datalogiske uddannelser

Når du starter på en datalogisk uddannelse på Københavns Universitet, får du en god introduktion til både studielivet og alt det praktiske, du skal vide om uddannelsen.

Læs mere om studiestarten her >>


De sociale foreninger

Her er en oversigt over de vigtigste foreninger på DIKU lige nu.

Caféen

Caféen? er den fælles fredagsbar og lektiecafé for alle SCIENCE uddannelser, men de frivillige studerende, der driver Caféen? kommer hovedsageligt fra datalogi- og fysikstudierne. Udover den ugentlige fredagsbar bliver der også afholdt en række andre arrangementer såsom temafester, live musik, julefrokoster, grill-aftener, spilleaftener, fællesmiddage og meget mere.

Find Caféen på Facebook


Coding Pirates

En gruppe frivillige studerende og forskere har netop startet en lokalafdeling på DIKU af de populære Coding Pirates, som har til formål at lære børn og unge at programmere. Det foregår hver onsdag aften kl. 17.00-19.00, og bagefter mødes de frivillige i kantinen til fællespisning og hygge.

Læs og se film om Coding Pirates på DIKU i denne lille artikel 


Datalogisk Fagråd

Datalogisk Fagråd repræsenterer DIKU's studerende i Instituttets undervisningsudvalg og på fakultetsniveu. Derudover er fagrådet også en samleforening for alle de sociale foreninger på DIKU – det er fx gennem fagrådet, at der tages beslutning om, hvilke sociale foreninger der skal nyde godt af den årlige pengepose fra fagforbundet Prosa. 

Find Datalogisk Fagråd på Facebook


DICON

DICON er DIKU's brætspilsgruppe, der mødes i kantinen for at spise morgenmad og spille alverdens avancerede brætspil et par gange om året.

Læs mere om DICON i denne stemningsreportage fra en af foreningens spildage.

Find DICON på Facebook.


DIKULAN

DIKULAN er en hyggelig organisation, som holder et LAN-party fra tid til anden. Vores LAN's afholdes over en dag til en weekend, hvor vi hovedsageligt spiller computerspil sammen. Derudover spiller vi også også på konsoller som switch, nintendo 64 eller VR på vores Oculus Rift

Find DIKULAN på Facebook.


DIKUrevy

DIKUrevy er en stolt tradition, og har været opført siden 1973. Som deltager i revyen er der mulighed for være skuespiller, sanger og danser (For at være på scenen skal du havde taget mindst et datalogisk kursus). Vi har live band, Teknik og fantastiske backstagefolk som du selvfølgelige også kan være en del af (Dette er uden krav). Revyen bliver afholdt i Blok 4, men der ville forekomme hyggelige skrivemøder, og sociale komsammen i løbet af hele studieåret. Revyen er et fællesskab, hvor hygge og kreativ udfoldes er alpha omega. Så er du interesseret så hold øje med diverse sider, eller kontakt en af os bosser. I DIKUrevyen er der plads til alle.

Læs mere om DIKUrevyens begyndelse tilbage i 1973 i denne artikel.

Find DIKUrevy på Facebook.


DIKUski

Den årlige skitur er en af DIKU's populære traditioner. I sæsonen 2014/2015 tog omkring 46 studerende sammen til Frankrig. I perioden op til turen bliver der typisk arrangeret hyggearrangementer som spisning, øldrikning og filmvisning, så deltagerne kan lære hinanden at kende, og der bliver også sørget for fælles madlavning og hygge til busturen.


Kantineforeningen

Kantinebestyrelsen er en gruppe frivillige studerende, som sørger for, at alt er rent og i orden i kantinen. De sørger for kantinens regnskab, udlejning, opfyldning af automaterne og buffetten. Målet er at sikre, at kantinen kan blive ved med at være studenterdrevet og at holde priserne lave.

Kantineforeningen står for nogle af DIKU's vigtigste traditioner. Kantinen holder hver år sidst i november en klippeklistre-dag, hvor der trakteres med gløgg og julegodter til alle dem, som kommer og hjælper med at pynte kantinen op. I denne quickmotion-film fra 2010 kan du se, hvordan det den årlige klippeklistredag typisk går for sig:

Det er også kantinen, der står for den årlige julefrokost sidst i december, hvor tidligere og nuværende studerende samt instituttets forskere spiser, drikker og danser natten lang.

Find Kantineforeningen på Facebook.


Pwnies


Pwnies er KU's hackergruppe. Vi er en gruppe som engagere sig i it-sikkerhed, og deltager i diverse 'capture the flag' hacking konkurrencer. vi mødes i vores lokale hver torsdag kl. 17, hvor vi spiser sammen og hygger os, og hacker sammen. 

Læs om Pwnies' seneste bedrifter i denne artikel.

Find Pwnies på Facebook.


RKG

RusKursusGruppen (RKG) på DIKU er en forening, som arrangerer introture også kaldet 'rusture' for nye studerende hvert år. Medlemmerne af foreningen er selv studerende, som alle arbejder frivilligt for at få de nye studerende til at få den bedste start. Gruppen holder i løbet af året også interne arrangementer.


DIKUBots

DIKU er i løbet af de sidste par år begyndt at forske indenfor udvikling og styring af robotter, med fokus på i sær Lego MindStorm og Soft Robotics. Desværre er det lige nu svært at lave fede projekter uden for kursusregi - der involverer robotter - da der ikke er ret mange kurser hvor de bliver brugt. DIKUbots prøver at fjerne dette "robot-gap" ved at skabe en platform hvor studerende og "DIKUfanter" kan mødes og prøve kræfter med at designe og bygge robotter. Vi holder events i løbet af studieåret som bl.a. "Robot Rally", "Shitty Robot Wars" og andre lign. venskabelige konkurrencer, hvor den bedste robot må vinde.

Find DIKUBots på Facebook.