Studieliv

Farmaci er kendt for sit gode og meget aktive studiemiljø, hvor du allerede fra første dag bliver taget imod af dine tutorer og rusvejledere. Mød Jeppe, der i videoen fortæller, hvorfor Farma er andet end bare et studie.

Din dagligdag som studerende på farmaci foregår i Universitetsparken på Nørre Campus tæt på metrostationen (Vibenhus Runddel), kollegier og Fælledparken.

Der er meget undervisning på uddannelsen, så du har mange timer på campus, og I er inddelt i mindre hold. Begge dele gør det lettere at lære dine medstuderende at kende. 

Studiemiljøet er præget af mange foreninger og engagerede studerende. Det er muligt at dyrke en masse forskellige interesser i de mange foreninger. Kendetegnet for miljøet på farmaci er åbenhed og nysgerrighed, og alle er velkomne, hvis de har lyst. Der er mange traditioner på uddannelsen, som går langt tilbage, og der er også mange interne traditioner i de forskellige foreninger.

Her er et udpluk af de foreninger, der kan spille en rolle i dit studieliv på farmaciuddannelsen:

 • freBAR (fredagsbaren)
 • FU (festudvalget)
 • Tutorer (tager imod de nye studerende den første måned)
 • Rusvejledere (tager de nye studerende på rustur)
 • Torsdagscaféer (alkoholfri)
 • Farmaceutisk skiklub
 • Materia (sangforening)
 • Farma strik (strikkeklub)
 • Bodegamaraton
 • SOP (studenter politisk organisation)
 • FC Pharma (fodbold med både en drenge- og pigeklub)
 • Revyen
 • Studietur (for studerende på fjerde år)
 • Pinsestævnet (nordiske farmaceutstuderende besøger hinanden på skift)

 

 

En stor del af læringen foregår gennem eksperimentelle laboratorieøvelser og teoretiske projekter, hvor du arbejder tæt sammen med dine medstuderende i grupper. Der bliver derfor lagt stor vægt på at skabe et godt fagligt studiemiljø.

På FarmaSchool er der både stillerum, små grupperum og større fællesrum. Det skaber et stærkt fællesskab, når du møder dine medstuderende i de små pauser, eller mødes med din læsegruppe.

I videoen kan du møde Esmeralde. Hun fortæller om hverdagen og undervisningen på farmaciuddannelsen.  Følg med, når hun sammen med sine studievenner har forelæsning, øvelser i laboratoriet, gruppearbejde, og når de forbereder sig til eksamen.

 

 

Vi er i fuld gang med at planlægge din studiestart, og vi glæder os til at tage imod dig!

August  
Din studiestart begynder allerede i starten af august, hvor du får adgang til et online studiestartsrum. Her bliver du guidet igennem de informationer, du skal kende inden studiestart.

Du får også adgang til et online kickstart-kursus, der tager dig igennem de basale matematiske færdigheder og opsummerer gymnasiepensum for kemi, som du skal kunne på farmaciuddannelsen. 

September  
Den første studiedag bliver du og dit hold taget imod af tutorer (studerende der allerede går på uddannelsen). De introducerer dig til dine kurser og undervisere, og de svarer på spørgsmål om stort og småt.

Tutorerne planlægger en måneds introforløb, som foregår sideløbende med undervisningen. Det er sjove og informative aktiviteter, der klæder dig på til studielivet både fagligt og socialt.   

Oktober 
I uge 40 tager rusvejlederne over fra tutorerne og sørger for en sjov og oplevelsesrig rustur. Du er afsted i 5 dage med 40 af dine medstuderende, og der er fokus på at lære hinanden at kende, men også faglige input. Der er plads til alle – og det kan være her, grundstenen til både venskaber og studiegrupper bliver lagt.  

 

 

 

 

"

Da jeg startede på FarmaSchool, havde jeg aldrig forestillet mig, at der ville blive gjort så meget ud af studiestarten for de nye studerende. Studiestarten varede fra dag 1 og helt frem til rusturen i uge 40.

Selvom studiestarten slutter efter rustur, betyder det ikke, at de sociale arrangementer stopper  – studiet er hårdt, men der er altid plads til sjov og hygge på Farma!

Oguzcan, studerende på farmaci