Udlandsophold

Farmaceuter arbejder i stigende grad internationalt, hvilket afspejles i uddannelsen. Allerede på bacheloruddannelses 6. semester (3. år) kan du indlægge et udlandsophold som en integreret del af uddannelsen.

Du har mulighed for selv at arrangere et udlandsophold, eller du kan vælge at rejse ud til et af de universiteter, farmaciuddannelsen har lavet en samarbejdsaftale med. Det kan fx være i Dublin, Bath, Zürich eller Sydney. Læs mere i studieordningen eller på international.ku.dk.

På kandidatuddannelsen har du også gode muligheder for at komme til udlandet. Det kan fx være i forbindelse med specialet eller i forbindelse med de valgfrie kurser. Dimittendundersøgelser viser, at et udlandsophold under studiet spiller en afgørende rolle for de færdige kandidaters jobsituation.

Udover at studere i udlandet kan man involvere sig i internationalt studenterarbejde gennem fx Students of Pharmaceutical Sciences og Farmaceuter Uden Grænser.

"

Jeg elsker at udfordre mig selv, derfor er muligheden for at lave mit bachelorprojekt på et af de førende universiteter i verden en chance, jeg måtte tage. Og så glæder jeg mig til nye bekendtskaber og at møde en ny kultur.

Niklas, studerende på farmaci – om hvorfor han har valgt at tage på udveksling ved ETH Zürich

"

Mit udlandsophold gav mig en fantastisk mulighed for at opleve min uddannelse i et andet land. Jeg fik en enestående chance for at lære forskermiljøet at kende, ligesom jeg mødte folk fra hele verden med forskellige uddannelser.

Ida, studerende på farmaci – om sit udvekslingsophold i England på University of Bath