Studieliv

Uddannelsen i filosofi hører hjemme på Institut for Kommunikation (KOMM) som også huser pædagogik, retorik samt film, medier og kommunikation. På instituttet er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen og skabe et netværk af medstuderende på tværs af fag.

Filosofi er et fag, hvor de studerende i høj grad engagerer sig udenfor timerne, og der er mange muligheder for at være med i forskellige initiativer. Filosofi har bl.a. sit eget fodboldhold, adskillige læseklubber og diverse udvalg. 

Bar og café

Studentercaféen deles og drives i fællesskab med instituttets andre fag. Caféen sælger til dagligt billig kaffe og kage og tilbyder uformelle rammer for gruppemøder, forberedelse, et spil bordfodbold eller afslapning. Derudover lægger caféen lokaler til fredagsbarer, fester og andre arrangementer i løbet af semesteret.

Studentermagasin

Filosofi udgiver studiebladet "Tanken", som skrives af og til studerende. Magasinet er et godt sted at afprøve sin faglighed og dygtiggøre sig uden for den traditionelle undervisning.

Fagråd

Filosofi har også et fagråd, som hele tiden arbejder for at gøre studiet bedre. Som studerende bliver du automatisk medlem af fagrådet, og det er her, du kan være med til at diskutere studenterpolitiske problemstillinger og få indflydelse på fagets fremtid. 

Foredragsklub

Der er også en foredragsklub (FSK), hvor studerende hver fredag holder oplæg for medstuderende om emner, de har en særlig interesse i. Alle kan holde oplæg til FSK, og det er et godt sted at øve sine faglige formidlingsevner og få nye faglige inputs fra medstuderende.

Videnscenter og læsepladser

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter.

Film om studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Se film om, hvad der sker på universitetet, når du ikke har undervisning. Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Se Søndre Campus

Få en rundvisning på Søndre Campus, hvor undervisningen på filosofi foregår.