Se video om studielivet på bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring. (Varighed 2:22)

Studieliv

Som studerende på fødevarer og ernæring bliver du en del af et unikt studieliv. Studerende på Frederiksberg campus er kendt for at have et stærkt sammenhold på tværs af årgange og studieretninger. Du kan altid få hjælp af en ældre studerende, hvis du fx er i tvivl om, hvilke valgfag du skal vælge, eller hvilke virksomheder der er gode at skrive projekter sammen med.

Som studerende har du mulighed for at være med i mange forskellige studenterforeninger af mere eller mindre faglig karakter. Uanset om dine interesser falder inden for korsang, volleyball, madlavning, fester, jagt, grønne ideer, løsning af ligninger eller noget helt andet, er der en forening for dig.

I sommerhalvåret kan man slå et smut forbi drivhuscaféen ”Væksthuset” i den berømte have, der er tilknyttet campusområdet på Frederiksberg. 

Studiestart på fødevarer og ernæring

Når du starter på uddannelsen, får du en god introduktion til både studielivet og alt det praktiske, du skal vide om uddannelsen.

Læs mere om studiestarten på fødevarer og ernæring her >>

Her er nogle af de muligheder, studielivet byder på:

  • FEF (Foreningen af Ernærings- og Fødevarevidenskabsstuderende) – den faglige forening for de ernærings- og fødevarevidenskabsstuderende. FEF varetager dine interesser igennem studenterpolitik og afholder faglige og sociale arrangementer. Arrangementerne spænder fra virksomhedsbesøg til gatronomiske workshops, faglige foredrag om fødevarerelevante emner og fester.
  • A-vej (Acaciavej) – fredagsbaren på Frederiksberg Campus. Det er en bar med masser af stemning, sjæl og billige specialøl, drevet af de studerende. Velbesøgt og vanvittig hyggelig.
  • Gastronomisk Legestue en forening, hvor du som studerende kan tage din læring og interesse for mad og fødevarer med i gryderne og prøve kræfter med molekylær gastronomis forunderlige univers.
  • VLI – en idrætsforening, hjemhørende på Frederiksberg, hvor du kan kaste dig over så forskellige aktiviteter som badminton, basketball, dans, fodbold, håndbold, svømning og volleyball.
  • Dairy Forum en forening for fødevarevidenskabsstuderende, der interesserer sig for mejeriteknologi og -produkter. Dairy Forum afholder karriere-aftener og deltager i nogle af mejeriindustriens mange branche-arrangementer (fx Landsmejeriudstillingen og Mejeribrugets Dag).
  • Meat Forum – et studenterdrevet initiativ, som har til formål at informere studerende på Frederiksberg campus om de mange muligheder, der findes i den danske kødbranche. Meat Forum har tæt samarbejde med Landbrug & Fødevarer, kødindustrien og Danish Meat Research Institute (DMRI). Udflugter, debatoplæg, foredrag samt det årlige julebord er bare nogle af de faste aktiviteter.
  • Studie café – et relativt nyt tiltag, hvor ældre studerende hjælper førsteårs studerende med kurserne på første studieår, typisk redskabsfagene som fx matematik og kemi.

Vil du vide mere om, hvordan det er at læse Fødevarer og ernæring på SCIENCE? Så kan du læse et interview med studerende og færdiguddannede fra uddannelsen.