Fysik med specialisering i astrofysik

På fysik kan du læse en række specialiseringer. Udover astrofysik kan du specialisere dig i geofysik og meteorologi, kvantefysik , bio- og medicinsk fysik, gymnasierettet fysik eller fysik-matematik. Du kan også vælge den generelle specialisering, der bare hedder fysik.

Vælger du specialiseringen i astrofysik, skal du beskæftige dig med grundlæggende emner inden for astronomien, fx kosmologi og fysikken i stjerner, planeter og galakser. Du får også mulighed for at arbejde med emner som universets fødsel og ekspansion og dannelse af planeter. Som astronom skal du bruge hurtige computere og avancerede teleskoper. Derfor skal du også beskæftige dig med programmering, billedbehandling og elektronik.

Specialiseringen i astrofysik består ud over de fælles fysikkurser af et bachelorprojekt i astronomi/astrofysik og ni kurser. Desuden skal du vælge fra en pulje af begrænset valgfrie kurser (se listen nederst). Endelig har du 15 ECTS-point til helt valgfrie kurser. Du kan vælge at bruge noget af valgfriheden på projekter uden for kursusregi, på et udlandsophold eller på at lave et virksomhedsprojekt.

Specialiseringen, inkl. det fælles første år, ser således ud:

 

     Obligatorisk kursus
     Begrænset valgfrit kursus
     Valgfrit kursus

Begrænset valgfrie kurser

Du vælger dine begrænset valgfrie kurser fra listerne herunder. Klik på kursusnavnet for at se en nærmere beskrivelse af kursets indhold.

Du skal vælge mindst ét af nedenstående kurser:

Resten af din begrænsede valgfrihed skal bruges på kurser fra listen her: