skuespillerne i fysikrevyen

Studieliv

Studielivet på fysikuddannelsen er meget levende, og mange studerende får en stor vennekreds gennem studierne og det væld af muligheder, der er for at engagere sig i faglige foreninger og sociale arrangementer.

Fagligt studiemiljø med tæt kontakt til forskerne

På Niels Bohr Institutet, hvor uddannelsen er forankret, er der et stærkt fagligt miljø med mange internationale forskere. Forskernes døre står (næsten) altid åbne for studerende, der kommer med spørgsmål, forslag eller ønsker om vejledning.

Som studerende lærer du at arbejde som en fysiker gennem undervisning i eksperimenter og problemløsning, både analytisk og numerisk, og ved forelæsninger. Undervisningen på det fælles grundforløb sikrer, at alle fysikstuderende får en stærkt fundament inden for generel fysik som kvantemekanik, termodynamik, klassisk mekanik og relativitetsteori samt elektromagnetisme.

Det sociale studieliv

Socialt giver studielivet en meget tæt personlig kontakt mellem studerende, undervisere og forskere. En vigtig del af ånden på instituttet er de mange studenterdrevne sociale og faglige aktiviteter med blandt andet revy, studenterpolitik i fagrådet og fysikshows i Den Naturvidenskabelige Legestue.

De sociale aktiviteter spænder fra fodboldhold til fredagsbar – du kan læse lidt om nogle af dem her:

Studiestart på fysik

Når du starter på fysik, får du en god introduktion til både studielivet og alt det praktiske, du skal vide om uddannelsen.

Læs mere om studiestarten på fysik her >>