skuespillerne i fysikrevyen

Studieliv

Studielivet på fysikuddannelsen er rigt og har plads til alle. Du får venner for livet gennem studierne og de mange muligheder, der er for at engagere sig i faglige foreninger og sociale arrangementer.

Fagligt studiemiljø med tæt kontakt til forskerne

På Niels Bohr Institutet, hvor uddannelsen er forankret, er der et stærkt fagligt miljø med mange internationale forskere. Forskernes døre står åbne for studerende, der kommer med spørgsmål, forslag eller ønsker om vejledning.

Du er rigtig tæt på forskerne og deres samarbejde med fx virksomheder som Microsoft og IBM, og derfor også tæt på udviklingen af den seneste teknologi. Du har også mulighed for at involvere dig i projekter inden for international forskning sammen med fx CERN, ESA/NASA, European Spallation Source eller Nordic Optical Telescope.

Som studerende lærer du at arbejde som en fysiker. Det vil sige at du både har undervisning i eksperimenter og i at løse problemer ved at regne selv eller at simulere på computer. Teorien gennemgås ofte ved forelæsninger. Undervisningen på det fælles grundforløb sikrer, at alle fysikstuderende får en stærkt fundament inden for generel fysik som kvantemekanik, termodynamik, klassisk mekanik og relativitetsteori samt elektromagnetisme.

Det sociale studieliv

Der foregår rigtig mange ting socialt i studiemiljøet på fysik, og der er mange fælles fester og arrangementer. En vigtig del af ånden på instituttet er de mange studenterdrevne sociale og faglige aktiviteter med blandt andet revy, studenterpolitik, søndagsregnecafé, fredagsbar og fysikshows.

Du kan læse lidt om nogle af de sociale muligheder her:

Studiestart på fysik

Når du starter på fysik, får du allerede inden undervisningen starter en god introduktion til både studielivet og alt det praktiske, du skal vide om uddannelsen.

Læs mere om studiestarten på fysik her >>