Interview: Marieke van Beest

Marieke

Marieke fortæller her om sit udvekslingsophold på Caltech i Californien.

Hvor er du, og hvorfor valgte du dette universitet?

Jeg er på udveksling på California Institute of Technology (Caltech) i Pasadena. Mine hovedformål med at tage på udveksling var at få muligheden for at møde mennesker, som har en baggrund, der er betydeligt anderledes end min egen, og at opleve et andet universitets måde at undervise sine studerende på.

Jeg vidste, at jeg gerne ville til USA, og mit valg af Caltech var hovedsageligt akademisk (selvom jeg bestemt nyder kun at have haft én uges regnvejr på tre måneder). Da Caltech er et meget anerkendt universitet og har nogle af de dygtigste forskere inden for fysik, ville jeg gerne have chancen for at opleve det akademiske miljø her. Det har bestemt levet op til mine forventninger og specielt er jeg meget imponeret over, hvor meget de studerende her opfordres til at indgå i forskningsprojekter. 

Hvad er den bedste oplevelse du har haft ind til videre?

Nogle af de fedeste oplevelser, jeg har haft her, er bl.a. mine ture til Hollywood, hvor jeg både har haft chancen for at shoppe mig fattig, se Chinese Theatre og Hollywood Walk of Fame og opleve nattelivet, som er meget eksotisk! Selvom stranden er langt væk (efter danske standarder), har jeg også været ude og surfe, hvilket var fantastisk sjovt og en rigtig karakteristisk oplevelse for Californien.

Amerikansk fodbold og basketball er jeg efterhånden ved at have lært reglerne til, og jeg har både været inde og se en Clippers kamp i downtown L.A. og støttet skolens eget baskethold. Jeg føler, at som udvekslingsstuderende har man virkelig øjnene åbne for alle de fantastiske muligheder her er, og derfor når man at få oplevet utroligt mange fede ting på meget kort tid.

Hvad har været den mest udfordrende oplevelse?

Det har været at skulle omstille mine arbejdsmetoder. Efter to år på Københavns Universitet havde jeg udviklet en studieform, der fungerede fantastisk – men den fungerer ikke herovre, fordi arbejdsbyrden er betydeligt større.