Studiestart på de fysiske fag

Hvis du vælger at søge optagelse på de fysiske fag og bliver optaget på studiet, vil du have god tid til at forberede dig på studiestarten. Når du takker ja til studiepladsen, får du automatisk besked om alt det, du skal vide om den første tid på din nye uddannelse.

"

Efter et sabbatår var jeg godt klar til at få hjernen i gang igen. Kickstart kurset var det perfekte tilbud. Ikke nok med at jeg fik opfrisket mine færdigheder, jeg fik også nogle af de venner, som jeg snakker mest med i dag. Det er noget jeg stærkt vil anbefale til alle, lige meget hvor stærk man er fagligt!

Julie Duus, bachelorstuderende
på de fysiske fag

Studieforberedende kursus: Kickstart kursus 12.-23. august

Kickstart kurset er for dig, der starter på fysikstudiet i september. Her kan du få finpudset fysikken og den bagvedliggende matematik.

Det er en stor fordel at starte studiet med den grundlæggende fysik og ikke mindst matematik i frisk erindring, da de første kurser bygger ovenpå gymnasiestoffet. I løbet af Kickstart vil du også blive introduceret til forskellige metoder til at regne og til at læse fysiktekster, samt metoder til hvordan du kan forberede sig til den kommende undervisning.

Kickstart er gratis, og du har god mulighed for at møde dine kommende medstuderende og ikke mindst for at få en tidlig snak med ældre studerende, som står for undervisningen. Det kan kun anbefales, at du møder op og får regnet løs!

Kurset foregår på alle hverdage 12.-23. august kl. 9:00 - 15:00. Første kursusdag er mandag d. 12. august. Hvis du kun har mulighed for at deltage nogle af dagene, er du også meget velkommen til at gøre det.

Du tilmelder dig Kickstart kurset på studiestartssiden, når du er blevet optaget på uddannelsen.

Dine første dage på uddannelsen 25.-27. august

De første dage på uddannelsen kalder vi for campusdagene. De ligger fra søndag d. 25. august til tirsdag d. 27. august.

I campusdagene introducerer vi dig til uddannelsen og til livet som studerende på Københavns Universitet. Du bliver blandt andet vist rundt på campusområdet, hører om de forskellige kurser du skal have og møder dine nye medstuderende og undervisere. Du kommer også til at høre om alt det praktiske, der er vigtigt at vide.

Campusdagene består af både faglige og sociale arrangementer. Begge dele er vigtige, så du er godt rustet til starten på dine kurser og til studielivet.

Under campusdagene og i starten af uddannelsen bliver du og dine medstuderende fulgt af en gruppe ældre studerende, rusvejlederne. De vil altid stå klar til at hjælpe dig, hvis du har et spørgsmål.

Du tilmelder dig campusdagene på studiestartssiden, når du er blevet optaget på uddannelsen.

Hyttetur 27. august - 31. august

Rusvejlederne inviterer de nye studerende på en fælles hyttetur, også kaldet rusturen. Det er en tur, hvor der er fokus på især det sociale, men der er også mange faglige input. På hytteturen har vi planlagt aktiviteter, hvor der er plads til alle – og det er ofte her, grundstenen til både venskaber og studiegrupper bliver lagt.

Du tilmelder dig hytteturen på studiestartssiden, når du er blevet optaget på uddannelsen.

Din første undervisning starter i uge 36

Du starter med kurserne Mekanik og relativitetsteori og  Introduktion til matematik i naturvidenskab. Læs mere om kurserne på første år af uddannelsen under Undervisning og opbygning.

Find al information på studiestartssiderne

Studiestartssiderne er der, hvor vi har samlet al den vigtige information om de første uger på uddannelsen, og hvor du kan tilmelde dig diverse kurser og arrangementer. Du får besked om, hvordan du får adgang til din uddannelses studiestartssider, når du er optaget på uddannelsen.