Interview med Line Tholstrup Bertelsen, studerende

At det var geografi, som skulle blive mit fag, stod ikke klart for mig den dag, jeg fik trykket studenterhuen på hovedet. Efter mange overvejelser fik jeg dog formuleret mit vigtigste udvælgelseskriterium: Mit studium skulle give mig mulighed for at kombinere mine interesser for både natur og samfund. Jeg havde lyst til at finde et studium, som var vidtfavnende og så verden "lidt fra oven". Mit valg faldt på geografi - og det har jeg ikke et øjeblik fortrudt.

Det har været en stor og spændende udfordring for mig at navigere i et bredt fag, der indeholder elementer fra flere fag-felter. Nu er mit fokus snævret ind, og jeg er i gang med at specialisere mig indenfor samfundsgeografien og vil lægge en nordisk profil på mit studie bl.a. gennem et udlandsophold på Tromsø Universitet og tilvalgsfag på Eskimologi og Arktiske Studier.

Geografi er ikke en videnskab, der giver lette løsninger, men fagets styrke er netop, at det er tværfagligt og synliggør, at der er mange forhold, som skal sammentænkes, før vi kan håbe på at forstå lidt mere af verden. Det vi læser om, kan vi genfinde udenfor Geografisk Institut, og gennem ekskursioner og feltarbejde kan vi få lov til at se resultaterne af nogle af de processer, vi lærer om, uanset om det handler om kysterosion eller ghettoisering. De mange ture på studiet skaber desuden et stærkt studiemiljø, hvor man ikke bare forsvinder i mængden. Vi lærer vores medstuderende og undervisere godt at kende, og det øger det faglige udbytte og gør kaffepauserne, fredagsbarerne og festerne utrolig hyggelige.

Geografi er med andre ord et studie for dig, som både er til grønne gummistøvler og byvandringer. Det er for dig, som har lyst til at engagere dig i vores verden og det er for dig, som gerne vil have muligheden for at blive en del af et stærkt studiefællesskab.

Jeg håber, vi ses.