Studieliv

Geologi-geoscience ligger sammen med geografi-studiet helt for sig selv i det indre København. Det betyder, at du bliver en del af et fællesskab, hvor folk kender hinanden på kryds og tværs af årgange og studier, og hvor man hilser på hinanden på gangene.

Som ny studerende kan du få rigeligt med hjælp og støtte fra både ældre studerende der har prøvet det før, samt af underviserne, som kan fokusere på vejledning af de individuelle studerende.

Der foregår mange ting på instituttet, som uddannelserne hører til, især på grund af de mange studenterdrevne foreninger og råd. Det er dem, der sørger for, at hjulene kører rundt i den sociale mølle – og gennem dem får du rig mulighed for selv at sætte dit eget præg på studiet.


Råd, foreninger og aktiviteter for geologi-studerende:

 

Steno

Steno er geologi’s egen studenterforening, og har eksisteret i mere end 70 år. Steno er dem der står for nogle af de mest traditionsrige begivenheder for geologerne. Det er blandt andet russerfesten, geologisk symposium, madaftener, oplæg fra forskergrupperne, og hvad de ellers lige kan finde på. Bliv medlem af Facebook-gruppen Steno, hvor information om arrangementerne slås op.


Geofagrådet

Geofagrådet er for både geologi- og geografistuderende. Som studerende er du automatisk medlem og kan deltage i møder og arrangementer om studenterpolitik, uddannelseskvalitet, studiemiljø og fællesskabet på uddannelserne. Geofagrådet giver også støtte til de forskellige foreninger på studierne og er din kontakt til universitetets større råd og struktur.

Geofagrådet beskæftiger sig altså med alt, hvad der rører sig på geologi- og geografistudierne i et forsøg på at skabe så godt et studie og studieliv som muligt. Fagrådets skiftende formandskab kan kontaktes personligt eller på fagrådets facebookprofil, Geofagrådets Venner. Derudover administrerer fagrådet Geotavlen, en facebookgruppe hvor du kan få et overblik over det, der foregår på studierne.


Festudvalget

Festudvalget består af frivillige studerende fra både geologi og geografi. Udvalget står for at udføre de fire store fester, vi har om året: Studiestartsfesten, Julefesten, Temafesten, og Pølsefesten, der på bedste vis runder året af med gratis pølser samt kolde fadøl og slushice. Hvis du har lyst til at være med, skal du holde øje med opslag på instituttet og Facebok-gruppen Geotavlen.


Geobar

Geobaren er geologi og geografi’s helt egen fredagsbar, hvor man altid kan finde en studiekammerat bag bardisken. Der er billige drikkevarer, bordfodboldborde og desuden en hyggelig studiesal udenfor åbningstiden. Datoer og tidspunkter kan ses på Facebook-siden Geobar og plakater på instituttet. Geobaren administreres af frivillige studerende på geologi og geografi.


Geofodbold

Geofodbold er det samlede fodboldhold fra geologi og geografi, som hvert år dyster i i fakultetets fodboldturnering SCIENCEcup’en.


Geoski

Der er hvert år en skitur for geologer og geografer, som man kan melde sig til.