Karrieremuligheder
Faget historie deler emner med mange fag, både humanistiske og samfundsvidenskabelige. Fra dagligdagen til den store politik. Fra industriproduktion til teologiske stridigheder. Fra videnskabsmænd og kunstnere til bønder og arbejdere. Fra de store teorier og abstrakte modeller til helt konkrete begivenheder. Fra det nære til det fjerne i både tid og rum.
Når du læser historie, får du en bred viden om historiens hovedlinjer, epoker og udvikling gennem kendskab til de overordnede linjer i verdenshistorien og danmarkshistorien. Du lærer at arbejde med historiske kilder, fx historiske håndskrifter, men også digitaliseret tekst og talmateriale og bliver dygtig til at behandle både historiske og nutidige tekster kritisk med henblik på informationsindhold, anvendelighed og troværdighed.
Du opbygger en teoretisk og metodisk viden, der gør dig i stand til at gennemføre en analyse af et historisk emne inden for fx politiske, sociale eller kulturelle forhold på grundlag af varieret materiale.
Du får selvfølgelig også mulighed for, at gå i dybden med en periode eller problemstilling undervejs. Hvert semester følger du et emnekursus, der er bundet op på undervisernes aktuelle forskning.
Læs om forskningen i historie.
De fleste studerende vælger at læse videre på en kandidatuddannelse. Som bachelor i historie, har du retskrav på at kunne fortsætte på:
Nogle uddannelser kræver særlige forudsætninger og tilvalg, mens andre har et begrænset antal pladser, men du kan vælge at undersøge om følgende uddannelser kunne være interessante for dig:
- Anvendt kulturanalyse (engelsksproget)
- It og kognition (engelsksproget)
- Migrationsstudier (engelsksproget)
Se hvilke kandidater på KU, denne uddannelse er forhåndsgodkendt til at give adgang
Historikere er efterspurgt på arbejdsmarkedet på grund af deres gode analytiske evner og deres evne til at danne sig overblik over store mængder af information og formidle denne. Derfor arbejder mange kandidater fra historie også på museer eller i arkiver, i kommuner og i staten. Rigtig mange arbejder også som undervisere på de gymnasiale uddannelser. Det er dog en myte, at hvis du studerer historie, så kan du udelukkende blive gymnasielærer, forsker eller arbejde på et museum. De færdige kandidater fra historie bliver idag ansat inden for mange forskellige brancher, fx markedsføring, medier og kommunikation samt administration.