Interview med 1. års studerende

Josephine Kanta

Josephine Kanta

22 år
Student fra Virum Gymnasium
1. års idrætsstuderende på KU årgang 13/14

  • Et par ord der beskriver det faglige ved studiet: Samarbejde, teori
  • Et par ord der beskriver det sociale ved studiet: Samarbejde, festerne

Hvorfor valgte du idræt?

Jeg startede, året før, på Matematikstudiet på KU. Det fandt jeg ud af, at det skulle jeg ikke. Så jeg tænkte over, at alt hvad jeg laver i min fritid, og det jeg godt kan lide har noget med idræt og fysisk aktivitet at gøre, så hvorfor ikke lave noget med det?

Havde du behov for supplering inden studiestart?

Jeg læste fysik B op.

Hvordan oplevede du at starte på studiet?

Det var rigtigt godt, og på studiet var de gode til at ryste os sammen. Der var mange sportslige elementer, i det vi lavede i starten. 

Hvad er den største forskel på studiet og gymnasiet?

Det adskiller sig i og med, at vi har valgt et enkelt fag. Vi har faget som fælles interesse, hvilket gør, at det er meget mere specialiseret. Jeg synes ikke niveauet, heller ikke i opgaverne, er specielt meget højere. I hvert fald ikke lige nu, Jeg ved at det bliver det, men ikke endnu.

Er der noget der har overrasket dig?

Helt sikkert niveauet i de praktiske fag. Jeg var bange for, at jeg var stået helt af i boldbasis, fordi jeg ikke har ret meget bolderfaring. Men det er virkelig lavet til at få alle med fra starten.

Hvad er det bedste ved studiet idræt?

Det er denne her blanding af fagligt og praktisk, så når vi lærer noget om feedback går vi ind og bruger det praktisk i vores praktiske fag. Det synes jeg er super fedt.

Vil du tage en kandidat i idræt efter din bachelor?

Der er mange år til kandidaten. Umiddelbart vil jeg gerne tage en kandidat, det kan jo også godt være, at man tager en kandidat der ikke hedder idræt.

Hvad vil du gerne bruge idræt til efter studiet?

Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i noget foreningsliv som konsulent fx med udvikling af børn og unge. Noget nytænkning inden for idræt. Men det kan godt være at jeg ændrer mening undervejs.